Finally, it's Friday

8-5. En dag med huvudvärk och halsont. En dag då hjärnan började komma ikapp sanningen. Om jag vill att du ska vara borta så har jag min chans nu. Du skulle kunna vara borta för alltid nu, det beror nog på hur jag hanterar situationen. Jag måste komma på vad jag vill först, för vill jag verkligen att du ska få ta del av mitt liv?

What I Thought I Needed

Det är skitväder ute. Sådant där väder som man blir rent av deprimerad av. Himlen är grå och det är små, små regndroppar i luften. Min hals gör fortfarande ont och jag har en rekommendation till er som köper halstabletter med bedövningsfunktion, ät de för guds skull inte innan frukosten eller något annat mål, man känner inte vad det smakar och allt känns ännu tråkigare! Idag ska jag till skolan för att göra ett historiaprov och sedan ska jag nog hem igen. Imorgon är det full dag 08:00-17:10. Känns nästan lockande, men det är åtminstone fredag imorgon och det är ju alltid roligare på fredagar. Dessutom betyder fredag att det snart är helg! Denna helg ska jag plugga precis som vanligt, men(!) på lördag kväll är jag ensam hemma så då kommer det nog hit några personer. Det är ganska mysigt att få byta ut skolböckerna mot människor ibland speciellt på kvällarna eftersom jag inte gillar att vara ensam hemma när det är mörkt ute. Det är ganska konstigt med tanke på att jag i princip bor i ett dockskåp där alla grannar kan se in. Jag borde inte kunna vara mörkrädd och "otrygg" i mitt dockskåp.

Skrev jag att min iPod dog igår? Jag tror inte jag gjorde det, men den dog i alla fall. På morgonen vid niotiden. Dumma röda, fina, lilla iPod. Den blev ungefär 2½ år och jag vet(!) att en iPod har en genomsnittlig livslängd på 2 år, men det är klart man blir lite depp av att den bara dör! Nu är jag alltså beroende av musiken som ligger i datorn och jag har ju fått för mig att man blir tjock av strålningen från datorn (ja, jag har vissa perioder där jag får för mig saker, det är lite som mina matvanor, ett tag äter jag i princip bara äpplen, en annan period lever jag på filmjölk). Nu blir det plugg och vila innan provet! Ciao, Pärlan

Overdosing with Me

Jag vet att Du kommer vilja ha mer,
mycket vill ha så mycket mer


Right as Rain



Sommar? Ja, tack!
 

It's always better when we're together?

Halsont och en massa plugg. Inte ens någon sorts bedövningshalstabletter fungerar. Mina halsmandlar är svullna. Blä.

En ursäkt med en totalt innehållslös kontenta

Vi kan väl vänta lite och se hur det blir.
Vi kan väl lämna varann en liten stund.
Vi kan väl gå åt varsitt håll och få nytt perspektiv,
så lovar jag att vi möts för jorden är rund.

Vi kan väl vänta lite och se hur det blir,
nej här ska du få höra vad jag tror.
Om vi går åt varsitt håll och får nytt perspektiv,
så lovar jag att vi aldrig möts för världen är stor.

Det är inte över, det bara känns så

Det är som ett mörkt rum utan väggar
men med tusentals motstånd
och jag känner av min klaustrofobi
när Du rör vid min kropp


You're almost there, but only almost. Do you know how that feels?

Ibland hatar jag verkligen mig själv. Det kändes som att latinprovet gick totalt åt skogen. Dessutom fick jag tillbaka mitt naturkunskapsprov vilket jag fick VG+ på. Jag hatar det där pluset. Jag var en poäng från MVG, men jag klantade till mig ordentligt. Jag blir så satans ledsen på mig själv och det är gånger som denna som jag verkligen känner att jag inte duger. Jag duger inte åt mig själv så varför skulle jag duga åt någon annan?

Hatkärlek

Nec tecum possum vivere nec sine te

Come along with me

Jag spyr latinändelser snart och trots det så fastnar det ändå inte så som det ska där uppe i huvudet. Min hjärna har en förkärlek till att röra ihop latinen totalt för mig. Tack! Prov imorgon klockan 08:00 i aulan. Kallt, stelt och tyst. Det enda som hörs är blyertspennorna mot papprerna och papprerna som prasslar när folk vänder blad. Men det har åtminstone varit en bra helg och nu är jag så trött att jag somnar snart.
Puss & kram

Are You Leaving Home?

Lämnar Du allt nu, bara sådär utan förvarning?
Du kanske behöver det mer än jag
Vi behöver omväxling båda två
Och jag var Din omväxling
 om så bara för ett litet tag

It won't be the same ever again

Det där jag skrev igår om att jag inte borde skriva att jag hade en perfekt balans var sant. Jag borde inte skrivit det för självklart känns det helt knäppt idag. Jag har latinprov imorgon bitti klockan åtta och nu har jag panik för det även om jag pluggat och ska plugga mer idag. På torsdag har jag historiaprov och inlämning av en bokrecension på engelska. Vad hände med den underbara balansen? Jag hoppas att jag är trött och att det är därför jag känner såhär.

One Sweet Love

Jag har inte bloggat på hur länge som helst. Jag kommer inte ens ihåg vilken dag jag senast bloggade. Förra söndagen? Jag pluggar, tränar, äter och sover. Jag träffar inga människor förutom min familj och de jag träffar dagligen i veckorna i skolan (för att jag måste). Det låter verkligen supertråkigt och som om jag lika gärna skulle kunna spendera mitt liv i en isoleringscell, men from the bottom of my heart, det är så fruktansvärt skönt. Jag har en perfekt balans i mitt liv just nu och jag borde nog inte skriva så för då försvinner den väl på en gång!
 
Jag har inte hört av mina "bästa vänner" på säkert två veckor och förut hade jag vid det här laget haft små irritationsutbrott på alla andra för att mina två "bästa vänner" inte kan höra av sig, men just nu tycker jag bara att det är skönt. För första gången på länge har jag inte orkat höra av mig till dem heller. Jag bryr mig inte. Det låter så drygt och bitchigt "Men vadå, jag bryr mig inte?!". Men jag gör verkligen inte det och inte av några bitchanledningar! Jag fokuserar på det som verkligen är viktigt just nu, det som jag anser är viktigt för mig och det är inte alla vänner, shopping, tidningsläsande, fikande osv. Utan det är min psykiska och fysiska hälsa, skolarbetet och mina mål i livet.

Dessutom finns sanna vänner alltid kvar, eller i alla fall ett tag i livet. Man ska inte behöva prata med varandra varenda dag, varje vecka för att inte tappa kontakten. Jag har brytt mig om så mycket små skitsaker i mitt liv att jag knappt kan förstå det när jag ser tillbaka på allt. Det är verkligen små, små skitsaker som i princip ingen annan skulle bry sig om, men det har jag gjort och nu är det nog. Jag vaknade upp för någon vecka sen och kände verkligen att det var borta, den där "omtanken" för allt. Kanske har jag helt enkelt inte tid att bry mig om allt det där längre och kanske har jag äntligen förstått det också. Eller så är det bara så att jag förändrats så som vi människor gör lite då och då.

Haute Couture

Right now I want things that I can't afford Right now

Life's like a cupcake, sweet on the outside

Kanske är det dags att börja leva i nutid istället för dåtid. Saker som redan har skett kan man ändå inte göra någonting åt, så varför inte ägna all tid åt att göra saker så som jag vill ha dem nu? Jag lägger alltid ner allt för mycket energi på att sönderanalysera mina tidigare händelser. Vad gick fel, varför gick det fel, vad kunde jag gjort bättre eller åtminstone annorlunda? Varför, varför, varför. Det är nog ett ord som ska bannlysas i mitt ordförråd. Varför? Jo, för att det är ett så onödigt ord, i alla fall när det handlar om saker som hände i dåtid.

Honey & Apples

When the rain is blowing in your face and the whole world is on your case
I could offer you a warm embrace to make you feel my love

Time to tell me the truth

 

You betray your heart when looking my way

Lördag. När jag vaknade första gången i morse visade min iPod att klockan var 07:50. Inte dags att gå upp så jag somnade om och när jag vaknade nästa gång trodde jag att klockan var över 12, men den var bara halv elva. Jag drömde så konstigt i natt. Inte bara en konstig dröm, utan dröm på dröm på dröm och allt var konstigt - inte otäckt men inte heller helt utan rädsla och panik. Drömmar kan verkligen vara konstiga och de påverkar humöret så fruktansvärt mycket! Ibland kan jag gå runt och vara skitsur på allt och alla enbart för att jag hade en massa dåliga drömmar och ibland är jag sådär glad så att jag inte kan sluta le mot alla! Drömmar är som musik, de påverkar oavsett om vi vill det eller inte. Och apropå musik, ikväll drar Melodifestivalen igång igen. Jag är ingen anti-Melodifestivalen människa men jag måste samtidigt erkänna att jag ibland sitter där framför tv:n och bara skäms för de som ställer upp i den! Vissa låtar och artister känns så oseriösa och fjantiga - visserligen känns ofta hela tävlingen fjantig men förra året livades den åtminstone upp av Björn Gustafsson, tack för det! Det var säkert fler än jag som kollade på programmet enbart för att få skratta åt honom och egentligen inte brydde sig om de tävlande i övrigt. Hoppas det blir någon lika rolig som underhåller i år!

För en stund sedan kom jag på en ny drink (alkoholfri). Queenofdawn döpte jag den till såklart. . . jättegod enligt mig! Olika sorters juicer, lime, drinkmixar osv. Jag är vanligtvis inte den som gör en massa drinkar men jag ska iväg på tjejkväll imorgon så det är lika bra att börja ladda upp och veta hur jag ska blanda för att få den där grymt goda drinken imorgon! Och ja, jag dricker ju inte alkohol så därför gör jag enbart alkoholfria drinkar - jag gick så långt att jag kokade bort alkoholen i min knallblå Curaçao, både för att jag ska kunna få njuta av smaken och färgen(!) som är så otroligt fin. Jag använder den istället för att göra en sockerlag, funkar minst lika bra om man "står ut" med smaken. Men som sagt det är färgen som är det fräcka och det får mig att tänka på Curaçao vilket jag fortfarande saknar!

Nu är det fler drinkar och jag måste försöka klura ut hur mina skor ska få plats i garderoberna... Omöjligt fall!
Puss & kram!

You will never ever call again and I should be very glad about that, but unfortunately I'm not

"You are beautiful but at the same time dangerous.
People need to get to know you to be your friend.
You are strong but sometimes you like to just sit back and relax.
You would rather walk away than fight someone. You usually travel with one
other person maybe two. Your a lover most of the time."

"What animal are you?" på Facebook tyckte att jag är en tiger, där ser man! Kanske är jag en tiger, det fick jag i alla fall höra från en helt random kille uppe på avenyn en regnig natt i somras!
När jag ändå är i full rulle med djursnacket så, grattis Clara, eller syrran myrran eller vem som nu ska grattas till valparna. Åtta stycken blev det(!) varav sex blev vita. (Du som blev glad om det ens blev en vit!) Jag hade gärna köpt en liten valp om jag haft tid för den men just nu går det verkligen inte ihop någonstans i mitt liv och ska jag ha en hund ska den verkligen må bra!


Nu är det 2½ men på tv så jag ska bara slappa och glo på det - lite yoghurt skulle sitta fint till det. Och nu har jag lov förresten! Sportlov, februarilov eller vad ni nu kallar det, efterlängtat var det åtminstone! Men tyvärr så har jag sjuttiotusen olika prov och inlämningar veckorna efter lovet... Jag får äntligen sova ut, i en hel vecka dessutom och det är väl ett plus i alla fall. Nu är det tid för yoghurt och temissbruk.

Puss!


The Big Bed Day

Should I give up or should I just keep chasing pavements
even if it leads nowhere or would it be a waste?

If the lesson is supposed to be learned

Sallad är nog det bästa som finns. Åtminstone det godaste! Låter svintråkigt men en sak som är allt annat än svintråkigt är att min syster skickade ner ett stort antal av mina sommarbilder som försvann i datakraschen i julas! Underbart! Dessutom är mitt rum fullt av rosa rosor och så köpte jag nya skor idag! Bruna skinnpumps med meterhöga klackar, typ. Fina är dem i alla fall.
Puss!

Thinking that I deserved and still deserve it

Det är som om jag drar ner en gardin bara för att försöka glömma allt
Kanske är det just det jag inte vill
Glömma allt

Trailer trash & dyra kursböcker?

Bussresor är bland det bästa jag vet. Ja, det låter helt sjukt men erkänn att det ibland är så fruktansvärt roligt att lyssna på någons diskussion/berättelse/roliga historia på bussen?! Igår när jag skulle hem från stan satt det en kille och en tjej som förmodligen var hans flickvän bakom mig. Hans dialekt klingade inte så mycket göteborgska och min iPod hade slut på batteri så det var väl egentligen därför som jag började lyssna på deras samtal. Killen var en fruktansvärd pratare, det tog aldrig slut på varken ord eller samtalsämnen och ibland trodde jag att han skulle tuppa av för att han pratade på så mycket att jag trodde att han glömt att man behöver andas. 

Några hållplatser efter Chalmers kliver två kompisar till honom på bussen och det blir ännu mer babbel(!) Babblaren började berätta hur smart han var eftersom han köpte begagnade kursböcker vilket gjorde att han hade sparat 2000 spänn på sitt senaste inköp. Och ja, kursböcker är svindyrt och det i sin tur är absurt med tanke på att samhället behöver välutbildade människor, det vet nog alla, men att en diskussion om kursböckers pris och hur man gör dem billigare, vem man ska köpa dem av osv. är ett intressant samtalsämne på väg till en fest på en lördagskväll hade jag däremot inte en aning om! Men tro inte att det slutade där! Jag fick även en hel del info om, jag citerar "Chalmers ökände Trailer-Trash", ja just det, husvagnsskräp. Han hade tydligen bott i en husvagn på Lisebergscampingen några veckor i början av terminen och därav fått sitt rara smeknamn. Stackars människa - det är dyrt att plugga och skaffa sig en framtid. Och inte nog med det så ska man stå ut med ett sådant smeknamn. Det var för övrigt till husvagnsskräpet som de skulle på fest.

Det är märkligt vad mycket information man kan få genom att bara lyssna på någons samtal på bussen, man behöver inte ens vara en del av ett samtal för att veta lite för mycket. Man kanske ska tänka på det i fortsättningen. . . fast å andra sidan, om alla skulle börja tänka så, så blir det ju inga fler roliga tjuvlyssnanden på bussen!


RSS 2.0