Saturday Irritation

Historia brukar vara ganska roligt, men jag tycker inte det är roligt när man bara får stora inlämningsuppgifter, jag uppskattar små inlämningsuppgifter och ett fåtal större inlämningar/redovisningar betydligt mycket mer! Men varför ska en lärare någonsin göra det "onödigt lätt" för sina elever? Idag ägnas dagen alltså åt mitt historiaarbete om den industriella revolutionen som ska lämnas in på måndag - egentligen var inlämningsdatumet på torsdag, men självklart kom han på att det var bättre på måndag. 3 dagar gör ändå ganska mycket men nu måste jag sitta på en lördag med fint väder (är det inte som gjort för att irritera mig?!). Nej, nu ska jag ta tag i det här och avsluta mitt påbörjade projekt innan lördagskvällen har kommit!

Messy

Åh det finns så oerhört mycket saker som jag vill ska finnas i min garderob! Just nu har jag ett extremt sug efter en massa dyra ringar och armband. Ja, min fetisch för armband går aldrig över, det är verkligen min last! Men efter att ha blivit beroende av Lipstick Jungle har jag fått en liten fetisch för ringar också och inte är ringarna som tjejerna i Lipstick Jungle har särskilt billiga och det förstår man ju med tanke på deras ekonomi och vilka märken ringarna är från...
Puss&Kram shoppingsugna Pärlan
             
               

Read My Lips

Om en vecka är det bara en dag kvar till sportlovet! Underbart!
Skrev jag att det här är det 900:e inlägget?


Du skulle få mig ändå

Även om jag innerst inne visste om det hela tiden
så vet jag inte vad jag ska göra nu
när jag fått det bekräftat

Better in Time

 

Jag längtar obeskrivligt mycket efter sommaren

Make Me Feel

"Stockholmstjejen som hamnade på fel sida"

Ungefär så känner jag mig ibland. Idag kom min dialekt på tal. "Du och din himla stockholmska!" Ja, jag och min himla stockholmska, jag och mitt himla ursprung. Du och dina himla fördomar mot Stockholm, det är en principsak, du hatar varken stockholmare eller Stockholm. Du hatar ju inte mig och förresten har du ens varit där? Har du lite komplex över att du inte är född i vår vackra huvudstad? För vacker är den och Sveriges huvudstad är den också och det lär den alltid vara! Stockholm it is!

I hope you give up yourself too

Det är konstigt hur mycket musik kan påverka en. Det finns verkligen musik för alla sorts humör, det beror bara på om man vill förstärka sitt humör eller om man vill bli på ett annat humör. Varför påverkas man så mycket av musik?


Ready for School

Träning och riktigt mörk choklad är i stort sett det enda jag brinner för just nu. Jag pluggar, tränar och äter choklad. Det låter inte så illa men i längden lär det ju framkalla tristess. Men tristess framkallar redan nu mina håltimmar och idag var det lite värre än vanligt. Mobilen ringde 06:20 och tyckte att jag skulle gå upp men det tyckte inte jag! 06:30 ringde det igen och då gav jag med mig, jag hasade mig upp, in i badrummet och beundrade min frisyr som legat till sig sådär ljuvligt under natten. När jag hade gjort i ordning allt som jag skulle där, gick jag och klädde på mig och åt frukost, fortfarande med ett huvud som jag önskade att jag med hjälp av mina axlar kunde avlasta dess tyngd. Väl när jag satt på bussen kände jag att "det är så typiskt om jag kommer till skolan nu och så är min lärare fortfarande sjuk", men det stod ingenting på internet, ingenting i skolan och inget sms från läraren, då borde han ju vara där. Framåt tjugo över åtta inser vi fem tjejer som sitter och väntar att det inte kommer någon lärare, för dem blev det en håltimma på en och en halv timme, för mig blev det en alldeles för tidig morgon eftersom nästa lektion börjar halv ett. Så nu sitter jag här och jag har redan hunnit med att träna och gå till affären för att köpa sojamjölk, bananer och choklad. Jag väntar med spänning på bananen som är i ugnen och det tar alltid längre tid än vad jag tror för den att bli klar så jag hinner gå och duscha innan ugnen piper och säger att det är färdigt!

Pussar & Kramar, Pärlan  

What a Night

Imorgon är det skola igen. Ny vecka. Igen. Nya läxor. Nya inlämningsarbeten. Nya utmaningar. Snart är det lov och jag längtar, även om jag inte är utmattad eller trött på skolan. Ännu. Och inte heller är jag trött rent fysiskt ännu - jag räknade med att jag skulle "dö" efter en skoldag med mitt nya schema men så har det inte blivit än! *Peppar peppar* Och det kan inte bli "värre" än vad det är nu för i fredags började en av mina nya kurser! Stresshantering & mental träning. Det låter kanske aptråkigt, men yoga och massa olika sådana avslappningsträningar gör mer än vad man tror. I fredags fick vi göra egna stressprofiler och nej, min var inte så positiv och ändå tycker inte jag att jag är särskilt stressad om någon frågar mig! Men poängen är ju att vi under kursens gång ska kunna göra stressprofilen och känna att det inte är så många saker man måste sätta kryss för. Vi ska bli "botade".

Nu ska jag se om det finns något på tv:n och gör det inte det så ska jag läsa lite mer om den industriella revolutionen och dricka upp min Mojito, alkoholfri såklart! ;) Surt tycker magen, men gott tycker munnen!
Puss & kram

Our Quality Time

Totalt lyckorus och sinnesförvirring på en och samma gång

Because tonight

INBÖRDESKRIG

Du går inte ensam genom dunkla rum

Total sinnesförvirring. Jag förstår i princip ingenting. Inte ens i princip - jag förstår ingenting.

What have I done to fall so hard?

Jag kan inte hjälpa dig upp, lysa upp den väg du springer


Om det fanns plats för lite värdighet

Kom precis hem från min första körkortsteorilektion, långt ord! Min lärare är fantastiskt bra! Skitrolig, hon älskar att prata om sig själv, har alla körkort man kan ha och har dessutom kört i princip varje fordon också. Åh, jag känner på mig att körkortsteorin klockan 8 varje fredagmorgon trots allt kommer bli väldigt rolig! Nu ska jag plugga eller pyssla lite med något roligt och sen ska jag tillbaka till skolan.
Puss & kram, spralliga Pärlan

Make it mine

I feel so much better without you

Du sprang så fort du kunde för att hinna få ett lyft igen, Du kvittade all din trygghet mot en kick som inte hjälpt dig än

Vad konstigt att du vinglar för dig själv när du har svårt att stå
Din vän har gått ifrån dig med miraklet som du väntat på
Det blir max ett litet skvaller när du slutligen faller
och ingen står och tar emot
Du kanske borde tänkt på hur du mår,
Du kanske borde tänkt på hur det går
Du kanske borde tänkt på nånting mer än bara kicken, idiot!


Regn & Sjuk

You change your mind
like a girl changes clothes

You're hot and you're cold!






Nytt år, nya tider, nya jag

Jag är sjuk och jag orkar verkligen inte vara det. Jag måste orka med skolan, orka plugga, orka vara vaken och aktiv på lektionerna. Jag måste bli frisk. Borde inte fruktansvärt mycket frukt, te och ordentligt med sömn hjälpa min kropp att tillfriskna? En sak som jag inte riktigt förstår nu är hur jag klarade mig från att bli sjuk hela hösten och vintern, just precis nu när skolan drar igång igen ska man såklart bli sjuk. Det är så typiskt. Men det är ganska skönt att få ligga och slappa en hel dag, kolla på en massa tv-program och fundera på vem f*n som kom på "Beauty and the Geek". Nu ska jag dricka mer te och verkligen njuta av att jag känner mig som en äcklig, gammal råtta.

Puss&kram, Pärlan

You're not sorry

Det sägs att man inte ska ångra sådant som en gång fått en att le.
Men om glädjen och det där leendet inte väger upp till hur man mår efter,
ska man fortfarande inte ångra det då?

Take your time to trust in me and you will find infinity

Fredag. Jag får sova ut imorgon, det ska bli så skönt för min hals är inte alls särskilt samarbetsvillig just nu, den bara stretar emot, kanske skulle det hjälpa om jag var tyst någon gång... I helgen ska jag sova, droga mig med frukt, apelsinjuice och massa te, jag vägrar bli sjuk "fuck off förkylningen!". Jag trodde inte jag kunde äta mer frukt än jag gjorde förut, men jag har nog slagit ett nytt personligt rekord, tur att man inte kan bli C-vitaminförgiftad!

"Det konstiga är att jag på något märkligt, underförstått sätt måste ha känt att han mådde dåligt, för han var den enda som jag orkade vara snäll och rolig mot"

Jag måste rota fram ett gammalt arbete om industriella revolutionen, jag gjorde en uppsats om det i åttan(?) och nu är det dags igen, fast i ett lite annorlunda perspektiv, nu är bakgrunden till händelsen väldigt betydelsefull, dessutom ska det bara vara en sammanfattning på två sidor. Jag vet inte hur jag ska kunna klämma ihop det. Och förresten, varför är vissa människor så himla... nej jag vet inte ens hur jag ska uttrycka mig. Omogna passar inte riktigt, fega passar inte heller. Jag undrar bara varför vissa tror att saker blir bättre av att man ignorerar dem? Problemen löser sig inte av sig självt, så är det bara.


Infinity

Första dagen i skolan och jag är dödstrött. Det har kittlat i min hals hela dagen och det verkar som att min hals bestämt sig för att göra ont också, för nu gör det ont. Jag vill inte bli sjuk, speciellt inte nu när det snart är helg dessutom, det är så typiskt! Idag fick vi våra nya scheman som börjar gälla på måndag. Mitt schema suger ännu mer än förra terminen, jag visste inte ens att det var möjligt. Jag har "sämre" håltimmar nu, dom är sådär exakt för korta för att hinna hem och göra något hemma innan jag ska åka tillbaka, dessutom börjar jag åtta fyra dagar i veckan, tre räckte! Nej, nu börjar jag åtta även på fredagar och som en liten bonus slutar jag 17:10. Ibland känner man verkligen att man har turen på sin sida...

Puss & Kram, Pärlan

Nu har våren tagit fart, lite starkare och mer sen Du var här

Idag är den sista jullovsdagen för min del. Sorgligt men samtidigt lite skönt att få träffa folket i skolan igen och dessutom få något att göra. Jag sa att jag ser fram emot något att göra, inte sjutusen kilo läxor och inlämningar och prov... Buhu. Men nu ska jag inte tänka på det, det är fortfarande några timmar kvar och dessutom börjar jag några nya kurser som jag ser fram emot! Min sista dag har varit väldigt bra, jag gick upp vid åtta för att åka in på pedikyr vid tio, det var superduperskönt och nu är mina fötter som nya, nåja nästan! Därefter gick jag och mamma runt och letade matta till vardagsrummet, helt hopplöst.

Egentligen borde jag ha sytt mina kuddar idag men istället gjorde jag en skitgod sallad till lunch och sen gick jag och tränade. Jag är verkligen redo för att börja skolan nu, utvilad och avstressad. Nu ska jag göra te och äta lite apelsiner. 
Pearl with Love

 

Och jag somnade den natten i tron på att allt var en del i en kärlekshistoria men det visade sig dagen därpå att jag hade gjort fel

Den vackraste stunden i livet var den när du kom
och allt var förbjudet
och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om

5 januari 2009. Jag erkänner för mig själv att jag längtar tills den dagen jag flyttar härifrån och slipper se dig. Hur kan du vara så liten, så dum, trångsynt, omogen? Hur fort bytte du den gamla stilen till det som finns nu? Och jag sa ju att jag inte trodde på det du sa, för du känner mig inte tillräckligt för att kunna säga något liknande, men du sa det och stod fast vid det oavsett hur många gånger jag sa emot. Jag sa att jag inte trodde på dig, för jag litar inte på vem som helst. Men på något sätt så litar jag ändå alltid på folk, hoppet inom mig övertygar mig att det är dags att tro på det som sägs, hur många gånger kan man ha fel? En typisk, klyven person. Det är du.



1337

Så var det 2009. Nytt år igen! Det är sjukt vad snabbt tiden går om man tänker efter. Snart är det två månader sedan jag kom hem från Västindien, men det känns som igår. Men igår kom jag hem från Stockholm. Underbara Stockholm som jag för varje gång jag åker dit, verkligen känner hur mycket jag saknar. Jag har varit hos min kusin sedan i tisdags (min födelsedag dessutom). Det har varit skitkul, hon är verkligen helskön min kusin. 24 år och helt knäpp. Det började redan på centralen när hon skulle hämta mig - för det första såg hon mig inte trots att jag stannade mitt framför henne, för det andra började hon babbla om Morid (stavning?) som jobbade för Röda Korset, som hade velat "låna henne" för en minut och efter många om och men så fick han det (min kusin hade sagt flera gånger att nej det går inte, jag hinner inte jag är redan sen för att möta min kusin!". Men en minut fick han alltså, men några frågor angående Röda Korsets arbeten blev det inte, nej utan snarare en fråga om att få hennes nummer och min kusin svarar så snällt "Blir du ledsen om du inte får mitt nummer?", det blev han, men som hon sa till mig sen "Han var så liten, han var 20!". Redan då började jag gråta av skratt och så fortsatte det i fyra dagar. Jag skulle kunna skriva om varenda dag, om vad vi gjorde och så men det skulle bli ett inlägg på hur många rader som helst. Nyår var i alla fall toppen, vi hamnade på en fest hos en gammal hockeykompis till min kusin, vi ramlade innanför dörren hemma hos min kusin framåt sjutiden på nyårsdagen. 

Nu ska jag alldeles strax åka till stan och kika runt lite på rean och därefter möta Therese för en te eller förmodligen en kaffe för hennes del. Och nu höll jag på att glömma bort det viktigaste! Igår skänkte min kära kusin en mössa till mig, Skalle-Per, han är nu min och han är väldigt lurvig, därav det passande(?) namnet. Varm och skön är han i alla fall men det är ingen som riktigt vet vad han är gjord av. Han är säkert en kanin eller en ekorre (som min pappa sa), från Kanada tror jag han var i alla fall, det är min morbror som köpt honom, typ på jesus tid.

Puss & kram, Pärlan år 2009 

RSS 2.0