What you thought you needed

Pärlan, 17 år, Göteborg. Ja, 17 år. Kändes inte lika illa som jag trodde det skulle göra. Jag känner mig inte så gammal. Fina presenter, speciellt en som mamma direkt "Åh vet du! Det kostade 2000kr/m förut!" Hur många får veta vad ens present brukade kosta? Det var nog jordens finaste tyg som ska få bli kuddar till min säng. Mums. Och visst är det väl något speciellt att vakna till sång och frukost på sängen? Lite extra speciellt är det om man som bonus har fått träningsvärk i magen!

"Building with bent nails we're falling but holding,
I don't wanna take up anymore of your time"

Nu sitter jag här i mitt mysiga duntäcke och funderar på vad jag ska göra härnäst; duscha eller försöka sova lite till. Jag borde nog sova lite, för jag kan inte sova på tåget, det är jag alltid alldeles för ivrig för att kunna göra, och dagarna i Stockholm lär bli långa men jag längtar och jag är helt säker på att vad det än blir för sorts firande så blir det roligt!

"Do you remember when we first met?
I sure do, it was some time in early September
but you were lazy about it, you made me wait around
I was so crazy about you, I didn't mind"


Jag pratade med Ängeln igår. Hon och numera Mr X gjorde slut i veckan, så jag ville höra hur hon mådde (jag hoppas verkligen att jag hinner träffa henne, vi ses ju inte varje dag om man säger så) och hon kände sig väldigt mellankolisk. Vi pratade om Mr X och Mr Hemlig en stund och jag sa att Mr Hemlig fortfarande är oerhört bra på att "inte finnas". Mr Hemlig är dum i huvudet enligt Ängeln. Hon har rätt. Mr Hemlig kan fara och flyga för jag har bättre saker för mig! Vi behöver inga killar Ängel lilla, vi klarar oss så fint själva, inte sant?

Nu ska jag nog försöka sova lite till och om jag inte lyckas somna så är det ju alltid skönt att bara ligga i sängen! Jag har nog ingen tillgång till bloggen på flera dagar nu så; Gott Nytt År Allihopa!
Nyårskramar & fyrverkeripussar Pärlan

Are you afraid of falling in love with me?

"Du ville bara hjälpa till och vara snäll
mot dom som praktiskt taget ingenting förstår
Du ville bara göra gott och ändå fick du namnet Fröken Svår"

God morgon. Eller god och god, jag vaknade med ett ryck eftersom jag blev jagad av Hitler i min dröm, jag lyckades somna om och sov ytterligare en timme, skönt. Igår var jag hos KusinVitamin hela dagen, kul att träffa henne, hon har alltid så mycket att berätta. Piiiiip. Host host, hoppas Du får ett fint nyår kusse ;) haha piiip. Nu sitter jag och äter frukost (ananas & ingefära), får knappt i mig det och jag förstår inte varför, det var samma sak igår kväll, jag hade gjort i ordning mat som jag i vanliga fall snarare vill ha mer av, men igår fick jag inte i mig mer än 2-3 skedar. Jag har börjat tänka för mycket igen och återigen behöver jag den där instruktionsboken om killar, om någon bara kunde skriva den. Det finns nog alldeles för mycket där inne som jag skulle vilja skriva av mig, men jag kan inte. Jag kan inte skriva det här och tyvärr verkar det allt som oftast vara det enda som fungerar. Och jag vet, jag har verkligen i-landsproblem.

"I wanna take the preconceived
out from underneath your feet
we could shake it off"

Idag är jag ensam hemma. Jag har varit duktig och bäddat sängen, men jag får damp av att ha lakan som är svarta. Varje dammkorn syns och dessutom är resten av mitt rum vitt eller babyrosa. Bort med det svarta i mitt rum och in med mer vitt. I förrigår insåg jag att några av mina bilder hade varit riktigt snygga att framkalla och rama in, men förstås, låt mig påminna om att alla bilder försvann då min dator fick ett litet damp-anfall. Nej nu ska jag sluta klaga och istället gå och göra mig i ordning för att gå och träna!
Pussar & kramar, Pärlan

"Which way will you run
when it's always
all around you
and the feelin' lost
And found you again
a feelin'
that we have no control"

There's so many things I wanna say to you but just go on, go on

 

Jul på Liseberg






Fuck You

Och Du sa något om att du aldrig skulle; såra mig, glömma mig, lämna mig
Du är nog bäst på tvärt-om-leken. Bäst i världen.


Allt blir ju bättre av att du ignorerar mig på alla sätt?

Tänk att julen är över redan. Borta med vinden. Vart tog den vägen? På tisdag fyller jag år, på tisdag åker jag också "hem" till Stockholm, till min kusin som "återkommer med planer". Hon har planerat ihop en massa saker skulle jag tro, det oroar mig, det kan bli galet roligt nämligen. Jag längtar till nyår. Och jag längtar bort härifrån i några dagar, speciellt mina fönster och utsikten från dem.
Puss & kram, Pärlan

Idiot

Idiot Idiot Idiot

Osynlig

God Jul allihopa!

Om allt bara vore gott rakt igenom. Jag förstår inte vad du pysslar med just nu. Prata med mig? Och i förrigår fick min dator ryck. Alla mina bilder som jag någonsin tagit inkl. sommarens bilder är borta föralltid, all min musik också för den delen. Men det är jul med julklappar och massa mat och musik och julrea och allt möjligt och snart fyller jag år. Men nu är jag så trött att jag sluddrar och skriver fel mest hela tiden.

Julpussar & snart-midnattskramar Pärlan


Kiss me

Snart är det julafton. Och snart kommer min syster och "dom" hit.
Det ska bli kul.

And I know you think you're Prince Charming, but you're not

 


Och himlen föll ner

Det känns som om jag har tusen saker att göra, men det är tvärtom. Jag hade inget bättre för mig så jag torkade mitt golv för hand. Imorgon får jag jullov och det ska bli så skönt men det känns som om jag borde plugga istället för att vara ledig. Jag förstår verkligen inte varför eftersom jag är så urless på plugg just nu. Inte nog med det, jag har ingen julkänsla. Jag hade en enorm jullängtan och pysslade och la ner hur mycket tid som helst på att köpa och slå in julklappar, men nu är den där längtan som bortblåst. Det känns inte som jul, det känns inte ens som vinter faktiskt. Det är 5 plusgrader och småregn från och till. Jag förväntar mig ingen vit jul men åtminstone lite kallare!

Nu ska jag försöka njuta av att se på tv utan att få skuldkänslor för att jag "borde plugga", för nu borde jag inte det!
Pussar & kramar, Pärlan

Champagne

Mina grannar är typ jättestörda. Dom kör alternativ balett inför OS 2012 skulle jag tro.
Balett/sparkar/vadå?

Pure Energy

Ibland finns det inget bättre än att vara moster. Idag fyller min systerdotter 7 år, om två veckor fyller jag 17. Ibland känns det som om vi är lika gamla för att vi har så roligt ihop. Idag pratade jag med min "lilla systerdotter", hon skulle nog bli skitsur om hon läste det där, speciellt med tanke på att jag sa till henne idag att hon är en "stor tjej" nu. I alla fall, så är det lika roligt varje gång man får telefonen och så hör man "heeeej!", som om hon riktigt saknar en, det är sådana stunder som man känner sig som en ganska älskad moster. Efter sjutusen år i telefon (enligt henne) "var hon tvungen" att spela spel så hon kunde inte prata längre, ja visst har små barn fina ursäkter för att lägga på? Haha, kanske skulle man börja med någon liknande! "Nej vet du, nu är jag tvungen att kolla på tv, vi hörs någon annan dag, hejdå!".  

Förutom att jag pratat med henne har jag även målat lite på mina väggar och pluggat. Tro det eller ej. Dessutom vann mitt lag frågesporten på latinen idag. Haha, hjälp vilken grupp vi är på latinen alltså, den ena är galnare än den andre. Helt sjukt. Tävlingsinriktade kallade vår lärarkandidat oss.

Just det, idag fyller även min bästa kompis år. Grattis (även om jag redan sagt det, och även om du inte läser min blogg). Det känns konstigt att skriva "bästa kompis" ska jag ärligt säga, vi hörs aldrig och när vi hörs, typ varannan/var tredje månad (om man har tur) så tjafsar vi om hur lite vi hör av varandra. En ond cirkel är det.

Pearl with Love

Working 9 to 5

Borde så plugga. Verkligen råplugga. Blä.

Snow Angels

Tisdag, tror jag i alla fall. Jag är så vilsen på både tiden och dagarna. Ibland är det som om jag drabbas av en black out och glömmer bort allt. Det skulle lika gärna kunna vara klockan fyra på en söndageftermiddag som klockan 10 en tisdagmorgon, jag är helt lost. Men det är inte långt kvar nu, på fredag är det avslutning, det blir j u l l o v. Lovelylicous. Det enda som kvarstår nu är en historiaredovisning som jag innerst inne vill fly ifrån. Bara springa springa springa. Men jag vill inte ha en historiaredovisning som jagar mig heller. Usch.

Jag längtar fortfarande tillbaka till Curaçao. Jag kanske aldrig slutar sakna det? Det var som mitt lilla paradis mitt i höstmörkret. Åh, jag vill så gärna åka tillbaka. Hur var det nu Adam uttryckte sig, "Jag har fått en sådan boost i mitt kärleksliv!". Jag höll på att dö av skratt, men kanske var det så det var för mig med! En boost både i kärlekslivet och när det gäller självförtroendet. Och det är väl oundvikligt att sakna tillgången till det varma havet som dessutom var så blått att jag trodde det var oäkta. Ett oäkta hav som omringade mig i två underbara veckor. Det är tur att kameran finns så att man kan bevara minnen även på bild och inte bara i huvudet.

2½ men måste nog vara en av de bästa serierna i världen. Underhållning, kanske inte på så hög nivå men roligt är det! Det är bara lite trist nu när jag sett de flesta avsnitt 2 gånger. Men vad gör man inte för att slippa läsa skolböcker?

Vinterpussar & snökramar, Pärlan

I should be so Lucky

Åh förlåt, men vissa människor är verkligen fullkomligt dumma i huvudet. Och ja, nu finns det jättemånga som kan ta åt sig av det här och tro att det är honom/henne som jag skriver om, men go ahead, jag orkar inte bry mig, ta åt dig om du vill. Jag förstår mig inte på folk som klämmer ur sig en sak och sen kan de verkligen inte ha en ordentlig, "mogen" diskussion om saken, försöka reda ut det, eller åtminstone komma på orsaken till kommentaren. Nej, nej, det verkar supersvårt. Vissa människor kanske är mentalt handikappade, men i en mildare grad så att det inte märks i någon annan situation än en sådan som jag just beskrev. Otroligt.

White Dream

Det där med att hinna 1000 inlägg innan nyår ser ut att bli lite svårt. 860 blir det nu med det här. Vi får se, jag kanske börjar blogga av bara tusan! Jag ville i alla fall bara säga dröm sött och puss och kram!

I call you when I need you

det blev tomt,
som om ingen hörde
när jag smög upp på natten
i mitt ensamma
hus


"Barn får inte dricka, dom kan bli sjuka. Vuxna kan också bli sjuka."

"En morfar leker med en när man är liten,
tröstar en när man är ledsen och är bara allmänt snäll.
 Ibland tror jag att min morfar har gett mig hela världens
kärlek för han fick mig alltid att känna mig så älskad."

Stockholm Stockholm Stockholm

Helg ljuva Helg

Jag blev nästan trött på livet idag men jag kom att tänka på de knallröda blommorna som dansar i vinden & att jag borde göra detsamma


Fast i en tristess med sprakande himmel och ett leende på gång

Glesbygdsverket ringde
De sa något om telefoni och harmoni
Lycka och hjärtlöshet
Att världen var en bra plats
även för en sådan som jag


Hjälp

Sämsta dagen på riktigt länge

Colour the world


  

Che cosa fai stasera?

Deprimerad
Inte jag, men min studiehandledare. Hon är sjukskriven. Jag undrar varför man blir deprimerad. Det är så konstigt att man helt plötsligt tycker att allt är så tråkigt. Så tråkigt att man blir sjuk.
Jag vet inte varför jag blev det.
Bara att det gick över av sig självt.


Flower Hunter


Shining like the Sun

Snart är det jul. Faktiskt väldigt snart. Och sen fyller jag år. Och sen är det nyår. Jag hoppas att 2009 blir lika bra som 2008. Jo, det måste det bli, eller ännu bättre. Stockholmsåret är snart slut. Det hade varit lite fräckt att ha fötts eller fått en bebis 080808, inte för att jag vill ha en bebis eller så, men kanske en hund eller katt. Något som är 08 rakt igenom : )

Snart ska jag kila iväg till bussen för att åka till skolan och ha redovisning av en bokrecension. Jag läste "En komikers uppväxt" av Jonas Gardell. Den var bra, speciell. Såhär i efterhand så tänker man verkligen att han hade en tragikomisk uppväxt. Boken är som en liten berg-och-dalbana, i ena stunden är den rolig, i andra vill man bara gråta. Det är lite såsom år 2008 har varit, ibland har allt varit roligt rakt igenom och livet har varit min bästa vän, andra dagar har jag bara velat lega hemma och gråta bort en vecka eller två. På något sätt tror jag ändå att 2008 har varit ärlighetens år. I alla fall för mig. Det känns som att jag har varit mer rak på sak i år, och andra mot mig för den delen. Men ärlighet varar faktiskt längst, ibland svider dock sanningen ganska rejält, men(!) det går ju över så småningom. Det finaste i år har nog ändå varit en sak nu på slutet av året. Jag fick veta att mitt i min jobbiga och deprimerade höst förra året, så lyckades jag vara en liten ljuskälla för någon annan som också mådde dåligt. Det konstiga är att jag på något märkligt, underförstått sätt måste ha känt att han mådde dåligt, för han var den enda som jag orkade vara snäll och rolig mot. Den enda som jag orkade lägga ner lite av min lilla livsglädje som jag hade då. Å andra sidan kanske vi båda fick varandra att må lite, lite bättre, på ett väldigt underförstått sätt.

Stockholm

Idag åker jag till Stockholm. Det ska bli kul. Det ska bli skönt att komma "hem". Det känns fortfarande som mitt hem. Det här är bara mitt andra hem. Nej, nu ska jag äta och packa det sista.
Pussar & kramar, Pärlan

Mitt tredje hem. Åh vad jag saknar det : (
Skicka tillbaka mig, det gör inget om jag aldrig mer får återvända hit






I know I won't be missing you

Yoghurt, äppelmos, kanel, cashewnötter, kokosflingor. Det är typ det godaste som finns.

Ingen längtan, inget mål

I N S P I R A T I O N S L Ö S

Det är vad jag är just nu. Trots att jag är full av tankar och idéer om det mesta. Jag får det inte att gå ihop. Det känns bara så tomt där uppe.

He saw what no one else saw. He saw what's inside my head.

Vem förstår hur Jag tänker? Vill jag att någon ska göra det? Om någon förstod precis allt som Jag tänker - ja, alltså hur Jag tänker och varför Jag tänker så, då skulle det nog kännas väldigt jobbigt. Att alltid ha någon som förstår precis allt man tänker. Men just nu, när det handlar om den här lilla saken, skulle Jag nog vilja ha en sån där person trots allt. En tankeläsare. Min alldeles egna tankeläsare. Men Min tankeläsare skulle bara förstå just detta. Inget annat av det Jag tänker och känner. Bara, väldigt mycket bara, det här.

Trots mörkret så finns det en massa energi

typ 30 timmar tills jag åker till Stockholm
Jag längtar

More of this or less of this or is there any difference?

Sova. Hur kul är det att vakna och det första man tänker är "sova mer"? Ibland avskyr jag verkligen att jag börjar åtta tre dagar i rad. Den här veckan orkade jag inte ens andra morgonen. Dessutom börjar min nästa lektion halv ett, så hur motiverande blir då första lektionen en dag som denna? Just nu sitter jag istället och äter frukost, tittar på mina paket och verkligen njuter av både dem och mitt jordnötssmör. Japp, du läste rätt, Pärlan diggar jordnötssmör. Jag som aldrig knappt rörde fett förut har nu börjat äta hur mycket som helst. Ja, jordnötssmör är väl det sämsta fettet jag äter nu, men det är nötter... borde finnas nåt bra i det. Men annars är det nötter i mängder, och alla ostar och mjölkprodukter i "normal" fetthalt. Inga mer mini-produkter. T.o.m. sojamjölken har fått höjas en nivå, nu är det typ dubbelt så mycket fett i den som innan jag bytte till min fettrika diet.

Nu är det gymet och sedan en lång varm dusch. Adios amigos!


Take on Me

Vissa av mina vänner är väldigt trångsynta och ser bara när andra gör fel. Just dessa vänner kan aldrig se när de själva gör exakt samma sak som de sagt åt mig att inte göra. Är det verkligen svårt att se att man själv gör precis likadant? Tydligen så verkar det så. Men nu är jag alldeles för trött för att blogga, jag är så trött att jag skulle kunna somna nu, mitt på datorn. Jag vet inte varför, jag sov faktiskt riktigt bra i natt. Förmodligen är det allt julpyssel som har tagit all min energi. Mina paket är nog året finaste. Rosor, rosetter, guld och rosa. Stjärnor och glitter. Kan det bli finare? Nu ska jag försöka sova!
Pussar och kramar, julpysselgalna Pärlan

RSS 2.0