Gefeliciteerd met je verjaardag.... om 30 dagar

God morgon alla sockersöta svenskar! Idag är det en månad och en dag tills jag fyller år, 30 dagar. 17 år, det låter så fult, 16 låter så jämnt och bra. Sixteen or seventeen. Seventeen, då tänker man ju bara på en amerikansk ungdomstidning. However, jag fyller ju år och kan inte stoppa det. Det bra är ju att jag får presenter i alla fall, men(!), jag vet inte vad jag önskar mig! Varken i julklapp eller födelsedagspresent. Helt värdelöst. Jag måste försöka skriva en lista nu.

Ha en underbar lördag! Hoppas det är bättre väder hos er än hos mig. Grått och trist men hey, grått är ju också en fin färg!

Pearl with Love

La Perla

God Natt Underbart Söta Värld

Parel

Så var det gjort. Nu har jag chattat med holländaren. Det slog mig just att jag aldrig riktigt har förklarat vem det är. Det är i alla fall en kille som jag träffade på Curaçao. Mycket trevlig pojke. Jag är inte alls svartsjuk på att han bor där i tre månader till. Jag vill också ha det varmt och gott!

För en stund sedan hittade jag en jättebra holländsk ordlista, så nu kan jag lite mer än bara vlechten! ; )
Nej nu är det dags för lite fredagsstämning. Puss på er och njut av att det är fredag!
Pärlan

 

There must be something in heaven or can you explain this to me?

Jag skojar inte nu, men det måste finnas något där uppe i himlen. Det måste det bara! Jag har haft en helt vansinnigt dålig vecka, en riktigt shitty vecka, tills idag. I slutet av engelskalektionen tar jag upp mobilen för att se vad klockan är, då har jag ett missat samtal och två sms. Båda från mina föräldrar och jag tänkte direkt "Vad har hänt nu!?". Innan jag läst klart det första smset reser jag mig upp och bokstavligen talat springer ut ur klassrummet och bara skriker och hoppar. Efter en extremt kort stund kommer J efter och frågar vad som händer och jag skriker och gråter "Holländaren! Holländaren har svarat!". Det glädjeruset var det knäppaste jag varit med om, åtminstone på riktigt, riktigt länge. Tänk att allt kan vända så fort.

Nu ska jag pyssla om mina blommor och försöka få lite ordning på mitt rum. Jag tycker det är saker överallt trots att jag precis städat, jag förstår verkligen inte hur det går till.
Pussar och kramar, Pärlan, jordens för tillfället lyckligaste

I en hel minut satt Hon och äcklades av den urtråkiga världen

Onsdag 26 november 2008

En dag som kom att bli jag-vet-inte-vad. Jag ville till en början bara ligga kvar och sova i min varma och sköna säng. Efter många tankar tvingade jag mig upp ur sängen. Spanskan var rena rama hel*etet, min lärare är helt knäpp i huvudet, hon dödar mitt intresse för språket, oförlåtligt nog. Jag tror hon är den första människa jag verkligen kan hata. Efter det hade vi svenska, mvg på provet, tack för att dagen kom med åtminstone något bra. Därefter blev det fika och sedan prov. Ett prov som jag blev besviken på både provet och på mig och min insats. Den här veckan suger. Jag är inte alls på humör trots att jag försöker tänka positivt. Men som vanligt så är det ju så att man behöver motgångar för att kunna uppleva och glädjas av medgångar. Men ändå, blä på den här veckan. Jag längtar till nästa helg, Stockholm it is.

Puss & kram, aptråkiga Pärlan

Christmas, please?

Lars Winnerbäck. Jag hittar alltid tillbaka till hans musik. Jag lyssnar sönder den, tror att jag aldrig mer vill höra den, efter någon månad är det som de vackraste melodierna igen. Och det är vinter nu. Har ni tänkt på det? Jag fick min bästa höst. Den skulle bli bra, bra, bra. Raka motsatsen till förra hösten. Och hösten 2008 var nog den bästa hösten i mitt liv. När årsskiftet närmar sig ska jag skriva en årssammanfattning. 2008 är ett sjukt händelserikt år för mig.

Nu ska jag försöka sova lite. Glömma bort lite saker och vakna glad och utvilad. 
Blomblad och målarfärgskramar, Pärlan 

Det tar visst aldrig riktigt slut

Det var som om mitt allt var
Ditt inget
Som om världen gått under för att ett litet steg
skulle förändrat hela vår planet

Det var som om Du aldrig
menade något trots att det lät så varmt och bra
Och nu kändes allt så
kallt och rått
Världen var inte densamma

What's the name of your game?

Just nu vill jag att den här veckan ska ta slut. Den är inte rolig. Hur kunde det ändras under en natt?
Jag vill ha mer sol och mer värme.

White Paradise

Huvudvärk, trött. Glad, lycklig. Mitt rum är målat och klart. Tavlorna gör mig glad och varje gång jag ser dem väcks alla minnen till liv och det känns som att jag är i paradiset igen. Och ja syster, jag är nog den personen som du känner som gjort om sitt rum flest gånger. Jag tror jag har gjort om i mitt rum 6 gånger på 1½ år. Men vadå, man ska trivas i sitt rum. Det är min spegel av mig. Mitt rum är min oas där jag kan känna att allt är jag. Att det är mitt rum, bara mitt. Därför är det i princip bara vita saker i mitt rum, det låter fruktansvärt tråkigt men vitt är min favoritfärg. Så otroligt vacker färg. Det känns så fräscht. Tavlor och blommor, och ja just det, två blommiga kuddar, det är väl färgen i mitt rum. Jag kompenserar med en massa färg på kläderna i garderoberna istället! ; )

Nu ska jag duscha och sova. Jag ser verkligen fram emot att få sova. Trött, trött, trött! Puss och dröm sött!

 

Brain vs Heart

Jag får snart damp. Jag är uppenbart JÄTTEALLERGISK mot folk som jag känner VÄLDIGT VÄL som väldigt gärna skriver ungefär samma sak som jag gör på min blogg. Uttryck dig med egna uttryck för tusan. Jag blir verkligen jättearg när jag läser din blogg och läser den sista meningen som i princip ständigt är en "dålig märkeskopia". Hur svårt är det att hitta på en EGEN avslutningsfras? Förlåt för mitt dåliga humör men jag blir bara så irriterad på det där. Usch.

Sedan blir jag galen av andra orsaker också. Inget jag tänker skriva om här på bloggen men bara så ni vet varför det kanske är lite överdrivet ilsket just nu. Det enda som är bra är att jag gör om i mitt rum just nu och att bilderna från Curaçao blev extremt superduperfina i sina ramar. Jag blir glad och varm inombords bara jag ser dem. Jag saknar värmen otroligt mycket!

Och som en gammal klasskamrat tröstade mig med; "there is no such thing as love, just attraction and 'detraction'(?)"
Klappkyssar & slagsmålskramar, för tillfället arga Pärlan


The girl next door

Det tycks alltid bli så att det jag jagar hamnar i mina händer efter ungefär ett år
Den som väntar på något gott... Eller?

Gloria

Dags för ett inlägg kanske. Men det är som jag sa tidigare, jag är superdålig på updates när jag är på topp. Helgen har varit riktigt, riktigt bra och väldigt(!) rolig! Imorgon är det måndag, dock känns det inte tungt. Min söndagsångest har inte visat sig på länge nu (peppar, peppar!), jätteskönt att det äntligen verkar ha gett med sig. Idag blir det dock åtminstone lite plugg eftersom hela helgen har gått åt till nöje, å andra sidan är det ju precis så det ska vara.

Vintern har verkligen intagit Götet nu, det är fruktansvärt kallt! : /

Iskalla pussar & kramar från köldskadade(?) Pärlan

Dee Dee

Jag vet inte när jag senast kände såhär. Ända sedan jag kom hem från mitt lilla paradis har jag känt att mitt liv verkligen är mitt och ingen annans. Idag kände jag det ännu mer när jag satt och kollade igenom kurshäftet. Jag vill hoppa av matte B och istället ersätta det med rättskunskap A eller friskvård, eller bådadera. Och ja, tyck vad ni vill. Att hoppa av matte B innebär inte att jag inte har någon framtid eller att hela min värld rasar samman och fylls med en massa extra kurser. De program som jag ev. vill läsa efter gymnasiet behöver jag inte matte B till. Och det skönaste av allt, om det blir som jag vill så kommer skolan kännas enbart rolig. Man ska läsa saker man tycker om, man lär sig inte annars.

Dessutom hittade jag en katalog med en massa kurser och program efter gymnasiet. Journalistprogrammet eller juristlinjen? J eller J. Svårt val.

God Natt och Puss, Pärlan

Coco Crazy

  

Soon there will be a monster under my bed

 
 

Damn Snotty-nosed Kid

Det här inlägget är "tillägnat" alla bortskämda barn där ute i världen och alla de som klagar på de bortskämda barnen.

Jag är vad många skulle klassa som bortskämd. Jag får i princip dagligen höra av någon att jag är bortskämd. Vad f*n vet ni om det? Står det i pannan att jag är bortskämd? Att mina föräldrar har värsta fancy jobben med äckligt stora löner per månad? Nu har de inte något av det och därför undrar jag vad man bygger sina fördomar på då. Vad är det som gör att man säger att någon är bortskämd? Och ja, jag erkänner, jag är bortskämd. Jag är mycket väl medveten om det, men allt är relativt! Jag är bortskämd om man jämför med en hel del vänner här i Göteborg men i Stockholm tillhör jag nog det "vanliga".

Visst är det skönt att vara bortskämd, att få ganska mycket serverat, få saker man pekar på ganska ofta. Men det är inte alltid en dans på rosor bara för att man är bortskämd. Ibland är det just det som blir problemet, man tror att någon annan ska göra allt åt en. Och nu får säkert någon som läser detta damp och tänker "Men bortskämda jä*la unge!". Ja, jag får det verkligen att låta som att det är jobbigt att vara bortskämd, inte sant? Men nu kommer den mänskliga sidan av mig fram. Jag läste min kusins blogg igår (nu undrar min syster vilken kusin jag syftar på, fråga om du undrar!). Åter till min kusin, hon skrev "det visade sig att lilla duktiga "Fiffi" fått VG på provet, så här sitter jag, nöjd och glad och hoppas på att pappa kommer ge mig en plugg-bonus på kontot."

Förlåt men denna mening äcklar mig. Kusin, du vet att jag verkligen älskar dig, det gör jag! Men du är fruktansvärt äckligt bortskämd. Varför i hel*ete ska du ha betalt för ett VG!? Ett VG är vad jag kräver av mig själv när det gäller alla ämnen. La du märke till, JAG kräver av MIG SJÄLV. Du gör bra ifrån dig i skolan för att få betalt(?). Då undrar jag, varför går du ens i skolan om det inte är för din egen skull? Och hur kommer det gå när gymnasiet är slut och du inte längre får betalt av pappa när du gjort bra ifrån dig på jobbet? Ja visst, du får en lön, men det får du nu också. En "lön" från CSN. Som sagt, jag älskar dig kusin vitamin, men fy fan, sluta vara så bortskämd och börja bli lite mer självständig. Du går i skolan för din egen skull, för att du ska kunna få ett jobb som du förhoppningsvis trivs med. Du går inte i skolan och skriver VG-prov/uppsatser för att få "plugg-bonus" av pappa. Ger du din pappa en "jobb-bonus" när han har varit duktig på jobbet eller?

Och nu tänker säkert åtminstone någon av er "Men det här går inte ihop någonstans!?". Men jo, det gör det. Sedan jag flyttade hit har jag blivit mindre bortskämd (helt ärligt, jag ljuger inte för att få det hela att låta bra). Jag har insett hur bra jag har det, hur jobbigt och "dåligt" vissa av mina vänner har det, hur lite jag uppskattade all min bortskämdhet när jag var omringad av bortskämda snorungar. Livet handlar inte om bortskämdhet, och jag måste förtydliga, bortskämdhet är inte något positivt, det är för mig ett bevis på svaghet. Man klarar inte av att ta hand om sig själv (även om man bor hemma ska man klara av att ta hand om sig själv åtminstone till en viss del). Bortskämd klingar bara negativt. Jag hoppas att det bara handlar om en tillfällighet och att du snart inser att pappa inte alltid kommer finnas där och betala för dig.

I know you're waiting for me too

Jag var "duktig" och tränade. Det var roligt, skönt och avslappnande. Tills nu. Mina knän gör så ont att jag knappt kan gå. Och nej, jag vet inte vad jag gjort för fel! Jag brukar alltid vara så försiktig. Jag känner mig som Hulda 93. Gammal, gaggig och ganska seg. Senil är nog en fördel att kunna skylla en hel del på.

Nu ska lastgamla Pärlan duscha (om hon tar sig ned för trappan!), om hon inte halkar i duschen ska hon sedan gå och lägga sig, eller ja vad vet jag, kanske måste hon kräla sig fram till sängen. Usch jag känner mig verkligen behindrad.

Dröm sött världen, karamellkrig & orangea sugproppspistoler (inspiration från en sjuk historia som jag fick berättad för mig idag!)
Pärlan

Så fruktansvärt suddig bild, slutartiden blev för lång, men det finns något med denna bild som förmodligen ingen annan förstår. Fråga och jag svarar. Men kan jag få åka tillbaka snart?

 


Candy Rain Yes Please

Jag är så trött på folk som härmas. Är det så svårt att ha en egen stil? Det lyser igenom så tydligt dessutom. Att det inte är Du som kommit på det. Jag blir så less.

Snöänglar & pepparkakspussar från Pärlan

Wild at heart

Mamma hämtade bilderna idag. Det här kan låta väldigt självgott men jag tycker bilderna blev riktigt, riktigt bra. I alla fall med tanke på att jag är en nybörjar-fotograf! Färgerna på havet ser ibland ganska oäkta ut, men det var precis så det var. Jag trodde inte mina ögon när jag såg det Karibiska havet för första gången. Det var overkligt turkos/grönt. Får jag säga att jag saknar det, för det gör jag!? Så oerhört mycket. Jag vill flytta.

I want that beautiful world back

När 2008 är slut har den här bloggen samlat ett år av mitt liv.


Rainy Tuesday

Det bara regnar och regnar och regnar.
Och blåser. Mest hela tiden.

Kriser tar sig alla igenom, det är den vanliga vardagen som verkligen tar död på en

Jag avskyr när folk dör i serier. Tårarna bara sprutar och det känns som att någon man kände just dog. Helt absurt egentligen. Det är ju bara en tv-serie.
God Natt & Puss
Pärlan

Work it









It might be kind of crazy

 

Somewhere over the rainbow.

Does your mother know that you're out?

Crap-Tunes! Ja, i-Tunes rätta namn enligt min granne. Han har rätt. Jättejobbigt program. Blä. Men allt för min i-Pods skull. När du dör ska jag verkligen tycka att du varit otacksam mot mig kära röda i-Pod.

You and I could dance all night long

Idag älskar jag mitt liv. Det finns ingen speciell anledning. I just love it.
 Jo, det finns visst speciella anledningar.
Puss!


Gimme gimme gimme

Jag vet inte vad som hände där nere i värmen, men jag måste blivit sjuk. Nu tycker jag uppriktigt sagt att det är roligt att träna. Den sista veckan på Curaçao tränade jag ju varje dag. Och en annan sak, jag började äta som en häst och har gjort det i två veckor nu. Som en häst, om man jämför med tidigare, allt är relativt! Och ja jag är jättekonstig, jag äter gärna rester från gårdagens middag till frukost, men inte bara det, utan oftast en skål med yoghurt och frukt och grejer också! Å andra sidan äter jag inte lunch längre. Jag är inte hungrig tack vare min frukost och på något sätt känns det som att det blivit lite av en grej, som att få ha något som fortfarande är som det var på Curaçao, för där åt vi inte lunch men det var ju värmen som gjorde att man inte kände hunger mitt på dagen.

Snart ska jag få semlor, jag frågade redan i veckan om mamma kunde göra det och nu gör hon det! Haha, jag får semlor före stackars semle-galna Rasmus som ser ut att kunna bryta ihop anytime för att han inte får några semlor. Det slog mig just "Varför gör han inte egna?" Hm...

Nu ska jag glutta på tv och bara drömma mig bort. Ja jag vet, jag tjatar, men jag saknar mitt paradis!
Pussar & kramar Pärlan

My confession might not be so nice but at least I'm honest

Jag läste just en gammalt inlägg och kom på att jag hade rätt. Jag skrev att jag behövde koppla bort Sverige ett tag men att jag var orolig för att jag skulle vilja koppla bort det för alltid. För alltid var väl att ta i, men att ha varit borta längre hade inte skadat. Jag ville ju det. Det låter som att det var hemskt att komma hem och ja, det var det. På sätt och vis. Kylan var det värsta. The sunny weather and the drop-dead-gorgeous boy is gone. Lost and gone forever, almost. Jag längtar verkligen tillbaka just nu. Men visst, det är roligt att träffa kompisar igen, förlåt, även om jag inte saknat dem.

I think I'm going to be a hippie

Usch vad jag känner att jag inte uppdaterar särskilt bra. Det är som att under de perioder då jag mår så extremt bra så känner jag inte särskilt stort behov av att skriva av mig och vice versa. Nu får ni inte tro att jag mår dåligt så fort jag uppdaterar men det är som om jag har mer att skriva om och hantera när jag inte är på topp!

Fortfarande saknar jag mitt lilla paradis. Otroligt mycket. Idag frågade jag t.o.m. en brevbärare om hur lång tid det tar att skicka ett brev till Västindien. Det kunde han inte svara på exakt men han såg väldigt förvånad ut över att någon pratade med honom. Stackarn.

 

Fredagkvällar suger när det gäller tv-tittande. Vad hände med disneytimmen och de bra underhållningsprogrammen som Hey Baberiba och Hjälp!? Fredagar var ju den bästa tv-tittar-dagen förut. Vad hände med hederlig, bra, underhållande svensk tv egentligen? Är det så svårt att vara rolig på riktigt idag?

Nu ska jag fördriva tiden genom dåliga tv-program, en piña colada shake och preparing for the big painter day. Ja, jag ska måla om imorgon. Grått och vitt. Sounds boring, men det kallas stilfullt! ;)

Sleep tight rainy Sweden and sunny Curaçao
Kiss n' hug, Pearl with Love

Think before you ink!

   
 

Wednesday 12 november 2008

Love is stimulation to the heart and local anaesthesia to the brain

Oat biscuits

Ibland är denna värld väldigt konstig och förmodligen oförklarlig,
åtminstone näst intill.
Vissa saker förstår man sig bara inte på.
Hur mycket man än vill det.

Could someone teach me Dutch?

Good Night Dearly Beloved

The taste of paradise makes kids spoiled

Whoa! Gosh, I miss my daily island oasis drinks! Well, okay my five a day drinks. They're lovely and I knew I would be addicted to them. It's too bad, the same island oasis machine as they use at the hotel cost $2450. Just perfect....!


How could I leave without leaving a trace?

 
 

The only thing I want is to be with you

I miss You and I don't know why, I don't even know you. I talked with you for a couple of hours but however I miss you. How could you make this happen?
The only thing I'm going to wish for Christmas is a trip to Curaçao.




En vän är någon som lyser upp när hela världen har slocknat



Vi diggade säkerhetsåtgärderna där nere. Lite exotiskt med gamla glasflaskor sådär.
Över 800 mil är för långt!
God Natt Sjuka Värld men med åtminstone en Underbar Människa

10 november 2008

Att bli kallad neger tar jag som något positivt. Det var så man blev varm inombords eftersom jag själv kände mig blek!
Och Jossie, jag kräver att din mamma lär mig holländska!

 
 

Hey I miss You

16:27 - God Natt Gorgeous


Bon Dia

Kom hem till Mig!

Jag följer efter Dig vart Du än går!

Jag saknar att kunna bada dygnet runt


9 november 2008 - Sverige

Helt konstigt med tiden. Klockan är 10:32 - för mig är den 05:32. Känns helt knäppt, hoppas bara att jag inte drabbas av någon jet lag som gör att jag somnar i skolan, jag vet att det inte skulle uppskattas allt för mycket! Skolan. Usch! Jag har jättemycket att göra. Eller allt är relativt och jämför jag med de senaste två veckorna så har jag extremt jättemycket att göra. Jag vet inte ens om hotellpersonalen där nere har så mycket uppgifter att göra under de kommande veckorna som jag. De är nämligen ganska sega av sig. De gör sitt jobb men inte mycket mer, det är ganska underhållande faktiskt, speciellt när de själva erkänner att det är så det är! Åh, jag kommer nog prata om den underbart ljuvliga platsen i evigheter, jag saknar den ju redan jättemycket. Om vi säger såhär; jag övervägde att rymma innan vi skulle åka hem, just för att jag skulla slippa komma hem igen.

Men jag rymde aldrig, så nu sitter jag här i svinkalla Sverige. Det är verkligen kallt! Jag förstår inte att det kan vara sån temperaturskillnad på en och samma jord! Där nere var det runt 30-34 grader, här är det typ 8 om ens det. På nätterna är det åtminstone 30 grader kallare, något som jag verkligen kommer tycka är tråkigt! Men jag lever på minnena nu och alla kort förstås, men det är ju inte samma sak.

Nu måste jag börja plugga.
Pussar och kramar Pärlan

 

Jag kommer nog alltid skratta åt Dina försök att uttala "Delfiner"



I will probably never stop laughing about your trying to pronounce "dolphins"

Bon Bini

   

Though I'm just Me and I think I fell in Love

Jag är nog den dummaste människan på jorden.
 Tänk om jag aldrig får tag på honom igen.
Nu ska jag skriva brev, fort som f*n!
Hur hamnade jag på fall så lätt?!


Vlechten




Jag undrar om solen kan vara mer underbar än vad den var under dessa två veckor.
Det häftigaste med vädret var nog ändå att man såg stora mörka regnmoln strax intill där det var som soligast.
Bilden är ett praktexempel.
Jag saknar redan allt.
 Speciellt han, av någon anledning.

Hello Sweden!

Ahhhh jag vill inte hem!!!! Nej, nej, nej!!! Jag vill vara kvar! Bara en vecka eller fyra eller nio. . . Underbara plats! Och ja, ni som kommenterat, jag har det SUPERDUPER! Helt otroligt att jag har klarat av att skriva helt korrekt svenska hittills!

Nu har jag ju badat med delfiner, eller det var ett tag sedan men det var helt freaky underbart. Just can't explain it! Och gud vad mycket jag har att skriva om, speciellt alla killar haha! Jazz, du skulle svimma om du visste hur en grymt snygg kille ser ut. Som sagt, grymt snygg! 

Jag saknar fortfarande inte Sverige. Inget annat saknar jag heller. Eller jo, Sandra och Tezz som jag alltid saknar. Och Jazz. Men jag kommer ju hem snart. . . Till Gothenburg first och sen fina hufvudstaden Stockholm om tre veckor. Then girls we're gonna party! 

Nu ska jag ner till stranden och tvinga fram some more freckles, jag har typ fyra, yay! Dessutom do I have to spana in the drop-dead-gorgeous killen lite mer innan jag ska hem.

Pussar och kramar, Ginger bread Pearl 

RSS 2.0