Pearlylicious

Jag ligger och kollar på House of Wax och det är inte bra när jag är själv. Jag är så lättskrämd. Men just nu är jag så trött att jag tror att jag somnar när som helst. Det är jobbigt att vara ute och bada och sola! Jag tror det blir sovdags snart faktiskt, jag orkar inte vara såhär trött imorgon.
Puss och godnatt!

 


The alternative to love

Just nu känns det som om jag skulle kunna leva ensam föralltid. Utan närhet eller kontakt med någon. Bara jag. Helt ensam. Jag är så trött på allt just nu. Allt och alla. Och ja, mest mig själv som vanligt. Och det är precis som du sa idag, du önskade att du förstod något av det jag berättade, förstår du då hur mycket jag önskar att jag förstod något av det jag berättade? Jag önskar verkligen att jag kunde förstå mig själv men det gör jag inte, inte jämt. Men det går framåt, det blir bättre. Men jag måste nog göra som jag sa, ta itu med mitt problem. Rädslan som finns samtidigt som behovet. Och det går inte att få ihop det både med rädsla och behov. För att tillfredsställa mitt behov måste jag våga och då kan inte rädslan finnas där. Den måste bort. Även om jag inte känner av den så finns den där.

And I act like a child
And I'm insecure
And I'm filled with doubt
And I'm immature
Sometimes it creeps up on me
And before I know it I'm lost at sea
But no matter how far I roam
I always find my way back home
But I don't know what I've been waiting for
But I know that I don't wanna wait anymore

I say no

Give you second chances easily
We wait for answers, for hours and years
But the sadness in your eyes won't go away
It becomes you, in a strange kind of way
I wonder were you come from
Who you've been
What you gain, if you win
But my guess is right you break like glass
And I wonder where, your god was then

I better be someone special

Dålig update. Orkar inte skriva. Nej, jag har inget att skriva - eller något i den stilen. Igår fikade jag med Adam och hans kompis Niclas. Åh usch vad jag kommer sakna honom i höst, det känns redan att det kommer bli tomt på lektionerna! Efter att jag skrattat och lekt en stund med Adam och Niclas på stan träffade jag J with Love och vi köpte som vanligt godis och satte oss i solen och det var ungefär allt jag hade att berätta. Eller jo just det, solen skiner, jag ska bada och jag ska försöka bli brun. Det var allt. Pusshej!


 
 

Toulouse

09:00 vaknar jag av någon anledning. Det är inte solens fel att jag vaknar idag, för den skiner inte ens. Kanske beror det på värmen. Jag kunde inte somna om i alla fall så nu sitter jag här. Vaken klockan halv tio och vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag tror jag ska åka till stan och köpa lite grejer så jag är snygg sen till fikat med Adam. Och någon gång i eftermiddag ska jag iväg och träffa J with Love i alla fall. Hmpf... jag måste nog äta frukost först!
Puss!




 

What you feel is what you are and what you are is beautiful

Hemma igen. Totalt jätteunderbart.
Puss och godnatt!

 

I kiss you good night for the first time

På väg hem imorgon. Men nu blir det sängen.
Godnatt och puss!


You think you're loving but you don't love me

 
 
 

Let's see the world in a black and white perspective

 

Queen of Dawn

 


Sommarlov 2008

Spring, längtan, musik, blommor, vatten, solsken, moln, havrefält, drömmar, hem

 
 
 

Do you miss my smell?

 
 

Jag saknar dig

The Moose Day

 



 

Sunny Sunday Morning

Godmorgon söta värld! Solen skiner idag också och det är redan 21 grader ute i skuggan. Sommaren är verkligen här nu! Nu ska jag äta frukost och sen blir det ut i solen med kameran. Puss!


I kiss you on your cheek and tell you that I love you

Äntligen är det "svalt" ute och snart ska jag sova
Godnatt och puss!

  

Do you really feel alive without me?







Strawberries, milk and sugar

Sol och en massa värme. Hundar, människor, moln, blå himmel, kamera, jag och min vita klänning. Det har varit min dag. Och det är galet varmt och det är underbart! Nu sitter jag och lyssnar på Damien Rice och ska snart äta middag. Efter middagen ska jag nog springa ut med kameran och lägga mig i buskar och i vattnet och ta en massa kort.
Puss!

Ingen visste vart vi var på väg

inte ens jag

Kärleken försvann

men

kvar fanns fortfarande

både

du & jag

Jag antar att

det var

tidsmönstrets makt


Dagen i bild






När du skrattar dansar din själ

 


M o r g o n t r ö t t
S a k n a d
H u n g e r
G l ä d j e

Mörkret gjorde oss
vilsna
i vår annars så äckligt säkra
vardag
Världen spelade
oss
sitt största spratt
någonsin
Och allt vi gjorde var att
tro
att det var vår nya
verklighet

Stjärnans kraft är min magnet




S o m m a r



B u t t e r f l o w e r



S m u l t r o n f l i c k a n


F l i c k a n f r å n h i m m e l e n






Egoismen är det finaste vi har när vi lärt oss att kontrollera den

Ska du jaga mig
tills blodet
rusar
i någon annans
 omlopp
Tills dårarna skriker
att du är galningen
som jagar
friheten
Tills du inser att
ingenting
var på riktigt
Ska du jaga
mig
tills du ger upp?



Lycka hit, lycka dit
Kärlek, äktenskap, barn, familj
Pengar, shopping, status, rykte
Hus, bil, high tec, prylar
Skönhet, utstrålning, personlighet


Ständigt sökandet efter lyckan. Lyckan som inte finns i det de flesta letar i. Den finns hela tiden i oss och vi väljer själva när vi vill ta fram den. Kroppen vet själv när vi är smarta nog, förtjänar det tillräckligt mycket och när vi som mest behöver och uppskattar lycka. Vi borde aldrig börjat leta efter den. Som vanligt skapade vi ett problem som inte fanns. Hur många har blivit deprimerade, tagit livet av sig, förstört sina liv för att de trott att det varit omöjligt och att de letat överallt efter lyckan, men aldrig funnit den? Hur mycket har vi förstört för oss själva genom att tro att letandet ska leda oss till det vi hela tiden har inom oss? Något som alla, även när allt känns skit, har i sig. Man är inte lycklig varje dag och det ska vara så. Det skulle vara hemskt att vara lycklig varje dag, att aldrig få känna sig nere, aldrig få känna sig det minsta missnöjd. Och utan olyckligheten skulle vi aldrig uppskatta lyckan. Utan vetskapen om det ena kan man inte uppskatta det andra fullt ut. Visste vi inte om döden, om vi inte hade kunskapen om att vi en dag dör, skulle vi nog inte uppskatta livet lika mycket.

Lyckan finns där hela tiden och när vi är dumma nog att tro att vi måste börja leta efter den, då blir det bara svårare att finna den. Den kommer till en när man som minst anar det och när man inte jagar den. Den måste själv få känna att tiden är rätt.


Nakna kroppar utan

känslor

men ändå fulla

av förtvivlan
och
rädsla

Ängslan och ångest

av tanken

ensamheten

som kan vänta bakom varje hörn


Vänta tills jag kan ta mitt första andetag, syret har varit slut sen den dagen jag föddes och jag vill att du är med mig den dagen jag andas på riktigt

Pausa livet. Jag stoppar allt och stannar till. Det går för fort nu. Jag måste få pausa en gång till den här sommaren. Det blev jättebra efter förra gången och jag tror det blir det om jag gör det igen. Jag behöver det verkligen, därför kommer ingen få tag på mig på ett tag. Varken på msn eller mobilen - och ingen vet var jag är heller. Jag kommer inte blogga heller, inte officiellt i alla fall. De här dagarna ska jag ska bara vara snäll mot mig själv, göra saker som jag vill göra och bara ta vara på mig själv. Ta reda på vad jag känner. Puss


Free, let me be who I want to be
Free, that's all I want to be
Free

Nevertold

Riktlinjerna
är
inte längre
desamma
Orden förvandlar
inte
längre känslorna
Och
känslan av
läppar
har förlorat sin
innerbörd
Nuet
är allt vi har
och det
vi kände igår
känner
vi inte alltid
när
morgondagen kommer

Good morning Sun

Jag satt just och läste igenom mina egna inlägg. De speglar verkligen tonårshumörsvängningar. Helt galet. Men å andra sidan är jag ju "lite" av en drama-queen så när det är dåligt överdriver jag nog en del. Men ändå, det är knäppt vad det växlar, trots att det gör det så kan jag säga att det är mycket bättre nu än i höstas. Jag lär känna mig själv mer och mer och vet lite i förtid när det kommer en humörsväng. Och oftas, tack och lov för det, händer det inte när jag är med andra. Jag blir nästan aldrig arg på någon när jag är med honom/henne och det är väl tur det! Tårattacker från ingenstans kan jag dock få vartsomhelst och inför vemsomhelst verkar det som! Men det är bara att gråta ut och sedan sitta och skratta åt det. Knäppt men vad ska man annars göra? : )

Nu ska jag duscha och fixa mig. Av någon anledning var jag ensam hemma redan när jag vaknade. Ovanligt. Puss!

First girl I loved

Jag tror inte det finns ord för det här, för att beskriva känslan jag har. Jag går och lägger mig och vaknar med samma känsla av dåligt samvete och misslyckande. Jag drömmer mardrömmar och när jag vaknar tror jag att drömmarna är verklighet. Det känns som om jag har druckit något frätande som nu är i min kropp och steg för steg fräter sönder mig inifrån. Det börjar med hjärtat och till slut finns bara ett tomt skal kvar. Och när jag gråter, då fräter även tårarna.

Hey there drop-dead gorgeous man

Efter middagen åkte jag in till stan och gick runt i majorna i någon timme. Det var väldigt skönt, jag behövde göra något för att "avreagera" mig. Jag pratade dessutom ännu mer med T och hon får mig att lugna ner mig och "tänka positivt".

På onsdag eller torsdag ska jag åka till min syster. Även om det tar en evighet att åka dit ska det bli både skönt och roligt att få göra något annat än att bara vara här hemma. Det blir lätt en vardagstristess när man bara är hemma. Samtidigt får jag lite ångest över att det blir färre och färre dagar kvar av sommarlovet. Finns det någon som inte säger att tvåan var helvetisk? Dessutom ska jag byta klass, jag vet inte alls hur det kommer gå eftersom den klassen redan gått ett år tillsammans och känner varandra.

Just nu är jag så trött att blicken fastnar på allt möjligt hela tiden och huvudet snurrar. Jag tror det är sängdags för min del. Tack för idag och puss!

Pieces of a nothing

Truddelutt. Det här fungerar inte.

Rest, Shame, Love

Söndag. Jag har inte gjort någonting speciellt idag. Bara varit på stan och gått, gått, gått. Tre timmar tror jag att jag ägnat åt att gå idag. Och jag vill gå mer, ingen bra dag idag. Jag vaknade med samma känsla som jag hade varje dag hela hösten och vintern. En känsla som jag aldrig i hela mitt liv vill känna mer men som kommer när jag inte mår bra. Det känns i alla fall bättre nu efter att jag pratat med T i över en och en halv timme.

Leave me out with the waste
This is not what I do
It's the wrong kind of place
to be thinking of you
It's the wrong time
for somebody new
It's a small crime
and I've got no excuse


Besviken, arg, ledsen, ensam, sur, förbannad, sårad? Jag vet inte alls vad jag känner just nu. Jag känner mig dum. Och taskig. Så himla, himla taskig. Jag vet ingenting just nu. Jo, att du är arg på mig och att jag inte vet hur jag ska få dig att sluta vara det! Jag tänkte ringa men du kanske vill vara ifred och i sådant fall skulle det bli värre om jag ringde. Jag vill träffas, men det vill väl inte du och det förstår jag. Jag är taskig och jag är dum, det är jag faktiskt. Och förlåt, förlåt, förlåt för att jag var det mot dig. Förlåt!

Nu ska jag äta mat och sen lyssna på musik och kanske gå lite mer. Puss

Hennes förtvivlan sköljs ner med en shot tequila och ett eller två paket cigaretter

Jag tror att jag börjar gå sönder. Sprickorna som är ihoplimmade börjar synas och det där vackra försvinner. Ängslan dyker upp som ett paket utanför dörren. Ingen anar hur illa det är. Tårarna är den nya sminkrengöringen och jag undrar "Hur länge kan jag dölja sprickorna för er andra?".

Att kunna kontrollera kärleken är en omöjlighet och den dagen man lyckas med det är mystiken förstörd

Fly, fly, fly. Ja, det är vad jag skulle vilja göra. Fly härifrån. Fly från mig själv, från han, hon, den, det. Men mest av allt skulle jag vilja kunna fly från dig.
Jag är förvirrad - om det ordet ens räcker för att beskriva det hela. Jag tvivlar - på mig själv, på det här och på saker du säger. Det du säger går in i mitt huvud men ut minst lika fort. Ingenting fastnar - jo, allt negativt fastnar. Alla saker som får mig att låta dålig eller sämre än någon annan, de sakerna fastnar och de river långsamt sönder mig. 
En del av mig säger att jag ska dra mig ur på en gång, ingenting får upprepas, inget av det förflutna får väckas till liv genom en repris. En annan del säger "Dra dig ur imorgon", och så är det varje dag och morgondagen är den dagen som aldrig kommer. En tredje del av mig säger "Stanna kvar och njut så länge det varar, tänk inte på det negativa som skulle kunna hända, tänk på det positiva som är nu." Men det går inte. Hade det varit så lätt hade jag inte skrivit om det, jag hade inte funderat på det. Vad ska jag göra? Jag är expert på att dra mig ur försent och på så sätt bli mer sårad än "nödvändigt". Jag är rädd för att förlora dig men jag är ännu mer rädd för att förlora mig själv ännu en gång. Och det är vår vänskap jag inte vill förlora, den betyder för mycket men är den värd det här?

Och det är som jag skrev, jag är inte besviken och inte arg - vad ska jag vara det på? Alla förväntningar som jag egentligen inte har eller som jag inte borde ha? Jag känner mig mest förtvivlad, för det känns som att jag inte duger till mer än vad jag är nu. Och det jag inte förstår är egentligen varför du ens nämnde något om dina känslor om du ändå inte ville ändra på något. Du hade ingen som helst anledning, du kunde ha varit tyst och låtit mig vara ovetande om du velat, men du berättade och nu undrar jag hela tiden "Varför?". Du kanske bara menade det för stunden, du inbillade dig att du kände så men sedan kände du hur fel det lät och ännu mer fel lät det när båda tyckte samma sak. Fel, fel, fel. Jag skulle behöva ett facit på oss. Se hur jag skulle ha gjort, vad jag gjorde för fel och kanske varför jag gjorde som jag gjorde istället för "det rätta". Jag känner mig totalt misslyckad, framför allt när du ser mig i ögonen och ser alla fel i mig.

Just Slide Into my Room

Proppmätt. Undrar hur många gånger i livet man har känt så. Det är som om maten sväller upp i magen efter en stund och så ligger man där och vill bara få upp alltihopa igen. Usch.

Det är tydligen fredag idag - jag är så vilsen på dagarna att jag inte insåg det förrän någon minut sedan. Det blir inget speciellt ikväll. Adam kanske skulle på fest och då kunde jag hänga med men han var inte så sugen på partaj dock. Jag tror att det blir en hemmakväll med eller utan sällskap. Och när jag ändå pratar om utan sällskap så trivs jag med att vara ensam numera. Förut blev jag helt galen, fick ångest och blev ledsen av att vara ensam. Nu är det bara skönt.

Nu ska jag göra mig i ordning! Puss!

I don't want the world to see me 'cause I don't think that they'll understand
I just want you to know who I am

Smile Like You Mean It

Stämningen är inte på topp. Inte heller på botten - men närmare botten än toppen. Tårarna rinner som floder och mascaran som jag inte tvättat bort är snart borta, eller snarare förflyttad till mina kinder. Jag har ingen anledning till att vara ledsen - det finns ingen orsak till det här. Jag har inte varit på något jättebra humör idag men inte alls så att jag gått runt och varit ledsen eller sur men nu så kom det en tår och sedan brakade det loss. Jag tror jag skulle kunna hålla igång ett helt vattenkraftverk med mina tårar - i alla fall när jag väl gråter för då är det kolossala mängder känns det som!

Nu ska jag gå och lägga mig. Jag tror tårarna faktiskt är "slut" nu. Jag undrar fortfarande varför jag behövde gråta, skönt att kunna göra det i alla fall. Godnatt och puss!

Why can't I be You?

Äntligen är jag pigg igen. Efter gårdagens natt då jag sov 13 timmar höll jag på att avlida av trötthet hela dagen igår. Nu är jag pigg och glad igen! Men jag blir lite ledsen på solen som skiner när man vaknar men som gömmer sig bakom molnen resten av dagen! Värdelöst - det blir ju ingen brun av! 
  


Idag blir det musik och min bok som får underhålla mig. Jag har inte läst på flera dagar så nu blir det väl jättetråkigt att börja läsa för jag har säkert glömt bort hälften av vad som hänt, det känns bara så onödigt att börja om från början för då tycker man att man kommer ihåg allt. Hmpf. Anyway, igår sydde jag kuddar av ett tyg som jag inte ens nämnt här! Det är så underbart så jag bara dör så fort jag ser det. Vitt med massa rosor och småblommor på. Sockersött!

Hey, I'm the blood in your veins
I'm the cold in rain
I'm your heart when it melts
Time, no it ain't on our side
I'm the truth to your lies
And I'm your tear when you cry

Och som jag skrev igår så skulle ju min kusin och hennes familj hit. Åh, vad roligt det var att träffa henne! Det kändes som evigheter sedan vi sist sågs. Hela kvällen satt vi och pratade om gamla minnen och saker som hänt nu när vi inte träffats - och herregud vilken magträning. Jag grät av skratt. Och min älskade KusinVitamin skrev en dikt åt mig, hon är så fruktansvärt söt av sig och jag har saknat henne väldigt mycket utan att egentligen ha insett det!

Nej, nu måste jag göra mig i ordning. Puss!

Regnbågsänglar & molnkalas

Onsdag. Känns som lördag. Varje dag känns som en helgdag och jag vet oftast knappt vilken dag det är utan att kolla någonstans. Jag har fortfarande ingen skrivglädje men jag saknar att skriva. Jag vill ju skriva men jag får inte ur mig något, det blir bara sånt här blahablaha.

Ikväll kommer min kusin och hennes familj hit på middag. Ska bli roligt - vi träffas ju knappt numera eftersom vi bor så långt bort från varandra. Det är helt sjukt att det redan gått tre år sedan vi var på Green Day konserten - vi var ju pyttesmå då! Och det är under dessa tre år som vi "slutat" umgås. Ett tag bodde vi i princip hos varandra! Och nu blir det sådär blahablaha, jag skriver en massa onödiga saker för att jag inte har något bättre att skriva. Åh, jag blir arg.

I wanna stand up, I wanna let go
You know, you know - no you don't, you don't
I wanna shine on in the hearts of men
I want a meaning from the back of my broken hand

Beautiful Day Without You

Ingen skrivglädje alls - trots att det händer en massa saker just nu

Storm Signal

100 dagar kvar tills jag är på väg till Curaçao (Sandra "gav" mig bokstaven så nu kan jag skriva namnet helt rätt!). Men nu sitter jag här, lyssnar på Pink Floyd och njuter av att vara ledig! Jag kom hem för en stund sedan - mamma sov fortfarande så jag gjorde i ordning frukost så tyst jag bara kunde, tog tidningen (ja jag försöker i alla fall låtsas vara intresserad av vad som händer just nu) och så satte jag mig i sängen. SÅ fruktansvärt skönt att bara få lata sig hur länge som helst och till saken hör att dagen inte ens har börjat! Jag gick upp vid sju och nu är klockan tio och jag tycker att jag har latat mig länge.
   Idag blir det stan med mamma. Förmodligen fika, alltså min dagliga chai latte som jag förövrigt drack för första gången på väldigt länge igår med min kusin. Som hon sa "Det smakar flytande godis men det var skitgott!". Oh mums. Nej nu ska jag nog bara lägga mig ner och fortsätta lyssna på Pinkisarna. Jag lär somna.
Puss!

Come up on different streets, they both were streets of shame,
both dirty, both mean, yes, and the dream was just the same,
and I dreamed your dream for you, and now your dream is real
How can you look at me as if I was just another one of your deals?

 


Us And Them

Godmorgon världen! Solen skiner och jag är glasklar i huvudet för en gångs skull! Måndag, 14 juli. Jag ska på stan med min kusin och hennes kompisar (om dom överlevde gårdagen, dom var på Liseberg tills dom stängde och sen vet jag inte vad dom gjorde men sent blev det!). Annars blir det till att sola!
    Det är bara 101 dagar tills jag ska till Curacao och jag har fortfarande inte hittat den magiska grejen som gör att jag kan skriva namnet rätt heller! Och jag har inte word på datorn så jag kan inte klippa och klistra med texten heller.. Hmpf. Jag längtar i alla fall hur mycket som helst! Jag vill simma med delfiner, sola, gå i sanden, kolla på de söta husen i alla pastellfärger som finns och bara njuta av allt. Åhh, nu suktade jag mig själv. Nej nu ska jag göra frukost!
Puss!

Pearl & kojakten

Tack för en underbar kväll och godnatt världen!

Shine On You Crazy Diamond

Jag vill verkligen skriva av mig men jag finner inga ord. Jag hittar inget att skriva. Jag känner så himla mycket just nu bara och egentligen funderar jag inte över gårdagen, den finns bara där och påminner mig hela tiden eftersom jag känner känslorna hela tiden. Skuld. Ångest. Tomhet. Förödmjukelse.
Jag tror ändå att detta behövdes. Det var jä*lar i mig en riktig urladdning. Världens blixt. Och nu är det nog bättre att jag gör något som jag kan, för jag är inte bra på att bråka.
Puss


And maybe, I'll find out a way to make it back someday

Det känns som att jag gått sönder. Att jag saknar en del av mig själv. Det är inte en känsla av tomhet, att jag känner mig som ett skal utan innehåll. Inte idag. Idag känner jag hur ont det gör, eller ja hur det gnager inom mig. Jag kanske har fått tillbaka mina känslor för saker och ting nu - den där känslopausen kanske har gått över nu. Jag vaknade i alla fall med den här känslan av att något saknas. Och jag drömde en massa jobbiga saker hela natten som inte gjorde saken bättre. Och det känns fortfarande som att jag inte skulle sagt "det där" igår. Det kändes fel att säga det. Friheten tillfångatogs känns det som - fast ändå inte.


It's always tease, tease, tease
You're happy when I'm on my knees
One day it's fine and next it's black
So if you want me off your back
well, come on and let me know
should I stay or should I go?


I just woke up with this appetite

Jag vill bara leva

När ilskan tar över och allt det goda bara rinner bort

We took a walk that night but it wasn't the same
We had a fight on the promenade out in the rain
She said she loved me but she had somewhere to go
She couldn't scream why I held her close
I swore I'd never let her go

Jag ska snart sova. Jag är inte trött men klockan är "mycket". Jag kom hem för en halvtimma sedan - jag gick runt stan i två timmar. Och omedvetet gick jag överdrivet snabbt - två timmar senare kände jag skavsåren och att ilskan inom mig var borta. Kanske tack vare främlingen som började prata med mig eller kanske tack vare musiken jag lyssnade på. Det gick över i alla fall.

Coming out of my cage
and I've been doing just fine
Gotta be down
because I want it all
It started out with a kiss
how did it end up like this?


Jag ska inte alls sova snart, jag ljög. Jag kommer sitta här i minst en timme till. Och göra vadå? Nej, bara vänta.
Sov gott världen. Puss

I try to forget that you're coming home

Träningsvärk. Mina axlar känns som om jag bytt ut dem mot en gammal tants. Så läskigt stela! Hm, aja - idag är det lördag i alla fall, mamma och pappa började tydligen semestern igår så ja, nu är det slut med "ensamma dagar". Idag kommer min kusin (favoritkusin haha) och hennes kompis hit. Oh, just det jag måste ringa Adam, fasen han har varit hemma sedan i torsdags kväll nu och vi har fortfarande inte träffats - galet fel!

Could have knocked off the evening
but you lonelily let him push under your bone
You let me down
It's no use deceiving
neither of us wanna be alone



Just det, igår - jag tror inte jag skrev det - men jag fick ett raseriutbrott på min "bästa vän" Tezz som inte längre räknas som en av mina vänner, eller jag vet inte när jag slutade kalla henne vän - vi pratar knappt längre. Inte för att det här intresserar någon men jag bara måste skriva av mig - det hade gått 2-3 veckor sedan sist vi ens skickade ett sms till varandra och igår skickade damen ett skittöntigt sms om sin jä*la iPhone som hon ÄNTLIGEN fått. Ja, nu slipper man tjatet om att hon SKA köpa den i alla fall! Men frågade hon hur jag mådde eller någonting annat? Nej, egoist javisst. Allt hon bryr sig om numera är hennes pojkvän som jag antar numera får dela sin kärlek med iPhonen. Vart tog min bästa vän vägen?! Jag vet inte vem hon är just nu, men jag har kommit på mig själv med att jag aldrig säger att hon är "Min bästa vän" om någon frågar vem hon är. Och ja, att få ett raseriutbrott p.g.a. det där smset kanske var lite way too much men det skiter jag i. Jag blev bara så satans arg på henne och hon svarade inte ens på mitt dryga svar (haha). När jag vill kan jag verkligen vara äckligt dryg, någon gammal Stockholmsgen skulle jag tro ;)

Nej nu ska jag äta frukost och bara dra mig i sängen! Pusss!


Sweet and Low

Inte ett endaste inlägg på hela dagen - förrän nu. Och orsaken? Jag har gjort en massa annat och hade faktiskt inte en endaste tanke eller begär efter att skriva. Det började med att jag vaknade på ett strålande humör, gick upp och gjorde frukost (!) för att sedan ta det lugnt och läsa en stund. Efter det gick jag och tränade i en och en halv timme och det var fruktansvärt skönt faktiskt. Nu sitter jag här, halvmätt och sugen på något sött. Vi åt just middag och självklart fick jag kött som innehöll 99% fett - inte konstigt att jag fortfarande inte äter kött som en "normal" människa. Folk tror ju fortfarande att jag är vegetarian!

Fredagen har varit bra. En mysig dag med en massa saker att göra. Imorgon är det lördag - mina barndomsvänner åker härifrån och istället kommer min kusin och hennes kompis hit. Jag ska också träffa J with Love (tror i alla fall att vi fortfarande ska ses?!) och ha pusskalas - och jag har fortfarande inte träffat Adam! Jag måste hitta tid till det också! Nu ska jag leta fram kakor, choklad och kanske glass! Pussellipusspuss!

So come on courage teach me to be shy

Mitt huvud är så trött att jag tror att jag skulle kunna falla ihop och somna på en gång när som helst. Jag borde gå och lägga mig men det är SATC om en timma. Bara en timma att vänta - håll ut. Men det är svårt! Ögonen vill blunda och huvudet vill falla in i en dröm eller två. Jag kanske för en gångs skull borde vara snäll mot min kropp och låta den sova om den vill det. Ja, jag tror faktiskt jag ska vara snäll mot den idag. Nu blir det borsta tänderna och ner i sängen!

Puss & kramkalas i mängder och just det, jag saknar dig - och jag har fått tillbaka mitt mod så kom hem!



Hur magiska kan vi vara när vi vet vad hjärnorna består av?

Torsdag kväll. Adam är i Sverige. Han är hemma i Göteborg ikväll och imorgon ska vi leka. Det är skönt att han är hemma igen! Jag har saknat min ostkupesmurf.

Igår kom jag och några kompisar fram till att vi haft sommarlov i drygt en månad. Skönt. Skrämmande? Det är fortfarande ett antal veckor kvar till "det där" börjar. Vi nämner inga namn, men ni förstår vad som börjar! Trots allt så känns det inte så hemskt att det drar igång igen - kanske för att jag ska åka bort i två veckor i höst. Underbart. Nu är allt nämligen bokat och klart. Vi ska till Curacao (det ska vara ett "konstigt" c i mitten men hur gör man dem!?). Det ligger i alla fall 6 mil ovanför Venezuela och är en ö som tydligen ska vara underbar när det gäller allt. Idag fick mamma dessutom reda på att de har kolibrier där! Hur mysigt som helst ju! Jag längtar redan och jag kommer verkligen njuta av att vara där när det är äckelväder här hemma. Blött och slaskigt. Men jag kommer komma hem och vara brun och fin (förhoppningsvis!).

Nej nu ska jag läsa vidare i min bok - och ja jag har läst ut ännu en bok, jag är inte så seg att jag fortfarande håller på med samma bok som jag nämnde för två veckor sedan! Idag läste jag ut "Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät". Jag tyckte att den var bra, inte superbra men helt klart läsvärd. Nu läser jag istället "Djävulen och fröken Prym".
Puss!

Du ska alltid finnas kvar
Så länge jag får vara med ska du också vara det


Änglarna färgar himlen i alla dess färger när frukterna är slut och natten gryr

Det är änglarna som dansar om natten när vi andra sover. De vill vara speciella, precis som jag. Men jag är inte speciell. Inte mer speciell än någon annan i alla fall. Men änglarna fortsätter ändå att dansa sig genom nätterna.

Ni är inte vackrast i världen, världen är vackrast i er

Jag känner mig så dum. Korkad. Inte utskämd men dum, väldigt dum. När jag väl är mig själv igen och när jag faktiskt är lite mer så som du kanske förväntade dig att jag var, så ignorerar du det. Jag visar att jag vill, men du bryr dig inte längre. Är det för sent? Ibland undrade jag varför jag tänkte klara det här. Och mitt svar blev att jag ville göra det för min skull. För att jag skulle känna mig bra igen - och samtidigt tänkte jag att du kanske skulle glädjas åt det också. Men jag kanske hade fel. Jag funderar inte mycket på dig längre, jag vet inte om jag saknar dig, jag vet inte om jag vill veta vad du tycker om mig längre. Du är en av de bästa vänner jag har, det är du verkligen. Jag pratar med dig oftare än med någon annan och på ett helt annat sätt än med någon annan - men ibland undrar jag om jag har några förväntningar på vår vänskap och ifall jag har det; är de för höga? Samtidigt är det det konstigaste, mest komplicerade förhållandet jag har till någon. Och det där lät fruktansvärt negativt men det menade jag inte; jag tycker det är både och. Det är spännande men samtidigt så svårt.

"Att vänta gör ont. Att glömma gör ont. Men att inte veta vilket beslut man ska fatta är den värsta av alla plågor"


Jag tyckte om dig, eller var det den där "förälskningsfasen" som alla tjatar om? Sedan gick det över - eller går det någonsin över - finns det inte alltid en liten låga som kan tändas till liv igen? Det lugnade sig åtminstone. Och vart är jag nu? Hur känner jag nu? Det har jag ingen aning om. Att jag känner svartsjuka behöver inte betyda något. Det är mänskligt att känna svartsjuka och avund.
    Ibland är jag helt säker på att en del av mig är alldeles för intelligent för att den andra resten av mig ska förstå sig på den. En del av mig är för svår för mig själv. Och då undrar man ju "Hur i hel*ete kan det vara så?" Samtidigt är det just det jag undrar med oss - och det låter så fel att säga oss för då låter det genast som ett kärleksförhållande på hög nivå - men hur i hel*ete kan vi vara så svåra och komplicerade? Om du vet vad du känner och vill och jag vet vad jag känner och vill och vi berättar det för varandra utan att bry sig om att vi kanske tycker olika, så kan vi nog lösa det här.

"Kärleken är alltid ny. Det har ingen betydelse om vi älskar en, två eller tio gånger under våra liv - varje gång står vi inför en situation som är helt ny för oss"

Nu ska jag lägga mig på balkongen och läsa. Nog för att kärleken är konstig men det är konstigare när man tror att man förstår sig på den.
Puss & kram, Pärlan

Pussellipusspuss

09:42

Jag är trött i huvudet, pigg i kroppen - det har inte varit tillräckligt med syre i mitt rum i natt. Idag var det inte lika kallt när jag vaknade som det var igår i alla fall! Just det, när jag ändå kom in på igår - jag skrev aldrig att jag badade! Jag har några barndomsvänner från Stockholm här för tillfället och igår badade vi i älven. Det var skönt - efter ett tag! ;)

Nej nu ska jag vakna till! Puss

Pusskalas!

Åhh. Puss, puss, puss, puss! Jag är så pussugen! Jag vill ha PussPussPusskalaaas!
Tusentals, miljontals, miljardtals pussar! Pussar i mängder!
Puss, puss, puss, puss!
- SMACK OCH PUSS -
och mer puss, puss, puss!
Åh - PUSS!!!

I never slept with you though we must have made love a thousand times

"Den som älskar måste veta hur man förlorar sig själv och sedan hittar tillbaka till sig själv igen"




First girl I loved

Truddelutt! Det vände och blev en bra dag trots allt. Nu har jag lust att läsa så tjingeling!

Woman like a man

Idag är en sådan där dag när jag inte känner lust för att göra någonting. Det skulle vara så skönt att bara sätta sig ned och läsa, men just nu har jag ingen läslust. Det enda som jag har lust för är att lyssna på musik och bara vara. Just nu vet jag inte vad det är med mig - jag känner knappt något. Självklart händer det att jag skrattar, gråter, är arg eller känner någon annan känsla men det har gått en vecka nu då jag knappt känt något. Det låter verkligen hemskt, som om jag mår dåligt, är deprimerad, inte mår bra. Men det är inte så. Det är flera som säger att det går över, att de också haft det såhär i några dagar. Men när går det över då? Och varför blir man såhär? Det var fem dagar som jag var "själv". Ensam på dagarna och med familjen hemma efter klockan fem. Dagarna var underbara och jag gjorde allt som jag verkligen ville och kände för att göra. Läste böcker, solade, plockade blommor, såg solnedgången, plaskade med fötterna i älven, målade naglarna hallonröda, lekte fotograf, lyssnade på all sorts musik, njöt av hur snygg min garderob är invändigt. Jag gjorde egentligen en massa småsaker - småsaker som betydde en massa, som gjorde mig glad - lycklig. Jag kände verkligen att jag hittade tillbaka till mig själv under de där dagarna. Jag blev mig själv igen. Och nu svarar jag på min egen fråga märker jag. "Varför blir man såhär?"

Jag hittade mig själv, jag hittade tillbaka till mitt jag och nu känner jag mig vilse. Jag kom inte ihåg att det "riktiga jaget" inte känner varenda lilla känsla vilket jag har gjort i flera månader nu. Jag är tillfälligt vilse i mig själv. Snart vänjer jag mig vid tanken på att det "förflutna jaget" är borta. Att jag faktiskt är mig själv nu och att det känns underbart. Jag har ju sökt efter vägen tillbaka till mig själv hur länge som helst och nu har jag funnit den. Känslan av att jag har nått mitt mål är överväldigande. Jag ville verkligen hitta mig själv igen och jag lyckades - och just nu när jag skriver det här så inser jag; det är verkligen såhär det är. Jag är tillfälligt vilse i mig själv, i min egen lycka, i att jag uppnådde mitt mål. För någonstans inom mig så trodde jag nog egentligen inte att jag skulle lyckas. Men jag gjorde det, och för en gångs skull känner jag faktiskt en känsla av att jag duger. Jag duger åt mig själv.


Nu ska jag faktiskt duscha, måla tånaglarna och äta chokladbollar. Bara för att smälta sanningen om att jag funnit mig själv. Tänk att jag inte förstått det förrän nu.
Puss


Jag skulle aldrig sälja dig vad jag än får

Godmorgon. Det är mulet ute, jag vaknar med ett ryck och känner hur hela min kropp är knottrig. Kylan är outhärdlig. Inte ens täcket värmer tillräckligt mycket. Första tanken handlar om gårdagen. Hjärtlös. Det kan ingen vara. Ingen är hjärtlös, och allra minst jag. Men jag har slutat känna en väldans massa och att säga att jag tycker om dig känns konstigt men jag vet att jag gör det. Oavsett på vilket sätt du tolkar det på så kändes det konstigt.

Bara en bland miljoner andra

Vem vet vad dem gör med oss sen?

Godnatt färgglada, känslomässiga värld

Liferoses

No one want to wait forever

All this feels strange and untrue

Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag - så gick ännu en vecka. Jag vill att det ska vara fredag, jag vill att Adam ska komma hem nu. Jag saknar honom, jättejättemycket. Kom hem!

Just nu sitter jag och är besviken. Besviken på hur det är. Eller snarare hur du är. Eller kanske på mina förväntningar om hur du är. Nej, jag har erfarenheter av hur du brukar vara , inte förväntningar, men du är inte så längre. Något hände. Och du kan gå nu. Du ska inte stanna kvar här. Gå. Och gå utan att säga hejdå, utan att se på mig. Bara gå din väg för det här leder inte längre än såhär. Jag älskar dig men gå.

Friheten berövar våra rättigheter att ägas av någon men äganderätten äger bara du

Det är så många saker jag skulle vilja säga till dig men som jag inte finner några ord för att beskriva. Det finns så många känslor för dig som jag skulle vilja berätta om men som skulle förstöra stämningen och friheten att få vara och känna sig fri. Friheten som gör att vi vågar älska mer. Visa vårt inre mer. Och att vi har den friheten att bara kunna gå vår väg om vi skulle vilja, att bara försvinna utan att ens ta farväl, den friheten visar samtidigt på säkerhet. Säkerheten vi har i varandra. Att kunna låta den andra vara fri och samtidigt ha vetskapen om att denna person kan försvinna när som helst, hur som helst. Någonstans finns det alltså en säkerhet som säger oss att den andra inte ger sig av. Inte nu. Och inte utan ett farväl. Jag har aldrig förstått hur underbar friheten är, förrän nu.


Sanningen är att jag älskar dig men jag är inte förälskad längre

"Din fixering vid underverk gör att du måste kämpa hårt för det som så frikostigt var på väg att ges dig"

Fidelity

Godmorgon! Eller ja.. klockan är kanske för mycket för att man ska säga så. Idag har jag redan hunnit kladda en massa! Både med målarfärg och chokladbollar. Väggen är nu väldigt vit men jag tycker mig se ränder - jag vet inte om det faktiskt är så att ränderna fortfarande lyser igenom eller om de bara finns i mitt huvud!
    Idag är det mulet ute och det gör mig ingenting faktiskt. Igår regnade det, och inte lite utan jättemycket! Och jag älskar sommarregn, det luktar så gott. Det luktar verkligen sommar, blöt asfalt. 
    Har jag sagt hur mycket jag älskar mitt rum just nu? För det gör jag! Jag älskar det verkligen! Ljusrosa och vitt. Jag blir så töntigt glad av att bara sitta i mitt rum och titta på mina saker. Konstigt vad en ommålad vägg kan göra. Nej nu ska jag duscha!
Puss!

It's like you said; I live like a hermit in my own head

Jag är helt slut. Huvudet är jättetrött men kroppen är inte lika trött. Godnatt världen.

I'm not a very good fighter

Känslan av att räcka till. Har du känt den? Det har väl alla - någon gång. Om det än så bara varade i några sekunder. Och var kommer all självförakt ifrån? Varför är det så många som dagligen trycker ner sig själva genom sina negativa tankar. Egentligen. Vart kommer allt det ifrån? Att vi aldrig duger som vi är - att vi känner att vi måste göra något eller se bra ut för att vara bra som personer. Är det människans natur att vara sådan? Att aldrig känna sig bra för den man är.

White kiss

Vitt. Vitt och ännu mera vitt. Mitt rum är vitt nu. Underbart, vackert vitt. Världens bästa färg. Och en massa blommor förstås. Och ännu mera böcker! Det har jag gjort idag - målat, köpt böcker och blommor. Finfint! Jag börjar verkligen älska mitt rum nu. Och ännu mer älskar jag att gå på stan när varenda person vänder sig om för att stirra lite mer på ens kjol! Och hur gulligt är det inte när någon "råkar" säga lite för högt att ens kjol är sjukt fin till sin kompis? Jag blir så glad att det spritter i hela kroppen i alla fall!

I never loved nobody fully
Always one foot on the ground
and by protecting my heart truly
I got lost, in the sounds

Puss!!


Inte vackrast i världen

Den misslyckade. Hon som genom att hjälpa andra förstör för sig själv. Förstör sina mål för andras drömmar. Hon som sårar sig själv för att se andra lyckliga. Den misslyckade.

Sweet dreams

Godnatt sommaren

Tears

Tårarna vill rinna ner för kinderna. Nej, de vill blöta ner hela kudden, göra den dyngsur av tårar. Men det går inte. Tårarna sitter fast därinne. Kom ut.

She lived for her husband, never for her own happiness

Jag är jättetrött. Och just nu känner jag förändringen. Eller kan jag ens kalla det förändring? Jag skulle nog påstå att det handlar om förändringar. Jag har slutat sakna. Och känna för den delen också. Idag kände jag mina första känslor på fem dagar. Glädje och ilska. Jag vet inte om det är bra eller dåligt. Jag vill absolut inte bli/vara en känslokall person. Aldrig i livet! Känslorna ska tillbaka men i en måttlig mängd! Så det så.

Puss & kram

Freckles

Haha wow! Fyra fräknar! Helt otroligt! Det bästa av allt är att om jag skulle bli en sådan där söt tjej med fräknar så kommer jag ha en som syns mer på näsan för jag har ett födelsemärke där redan! Hmpf, kommer se lite smått crazy ut! Men fräknar, ni är så välkomna i mitt ansikte ska ni veta! Puss på er!

The Blower's Daughter

"De enkla tankarna kommer till mig först när jag trasslar in mig i de komplicerade."

You're coming home!

Ja ja ja JAAAAA! Mitt rum ska bli vitt! Eller ja, min randiga vägg ska BORT! Jag har haft den i hur många månader(?) Fyra? Fem? Jag är så fruktansvärt, äckligt trött på den! Den gör mig dessutom hypnotiserad vilket är superbra om jag inte kan sova men mitt på dagen känns det bara jobbigt. Det känns så underbart. Vitt, vitt, vitt. Och lite ljusrosa! Som mamma säger så är jag inne i en "romantisk period" igen. Haha, det låter verkligen supertöntigt men det är sant, massa blommor här och där och viktigast av allt, dom ska vara riktiga, det ska lukta gott. Och mina tavlor består mest av blommor, rosor hit och dit och en och en annan fashionpic. Åh jag är redan överlycklig. Inte nog med denna underbara nyhet! Jag fick sms från Adam nu i eftermiddags! Han är fortfarande i Malaysia men han kommer hem på fredag och han skrev att han saknade mig väldigt mycket! Åh, han är så söt! Jag saknar honom som f*n också! Hoppas han inte är allt för brun när han kommer hem, jag vill inte se ut som en albino bredvid honom!

Och just det, i morse vaknade jag, slog på mobilen som varit avstängd i några dagar och hade fått sms från bl.a. J with Love. Ännu en person som saknade mig! Hihi, jag blir så glad av att få sådana sms, de får mig verkligen att känna mig omtyckt! Nej nu ska jag sluta sitta här och babbla om sakna-sms, istället ska jag leta efter den vita färgburken!

Massa göra-om-rummet-pussar, Pärlan

To be Gone

Känslan av att ha dig vid min sida fastän du är flera mil bort. Känslan av att du är nära trots att du är evigheter ifrån mig. Känslan av att vara älskad utan att ha fått bekräftelsen med ord. Känslan av att tro att det ska vara för evigt. Känslan av att läsa varandras tankar, reaktioner och beteende utan att veta om tolkningen är rätt. Känslan av att veta att det egentligen inte är något speciellt med dig, förutom det faktum att min själ trivs med din.

Don't hold yourself like that

Söndag morgon. Ingen ångest - söndagsångest alltså. Nej, det är ju sommarlov. Jag borde vara extra glad. Det är söndag. Folk kommer hem både idag och den här veckan - men jag har klarat mig själv i fem dagar nu, jag klarar fler dagar utan någon annan. Det är jag, musiken och böckerna, och jag trivs med det.
    Jag är inte säker, men jag tror att dessa fem dagar är det bästa som kunnat hända. "I had some time to find myself which I did". Sommaren 2008 - året då hon fann sig själv. Lite komiskt, 08:a men jag är å andra sidan inte stockholmare längre, inte enligt mig själv. Jag kallar mig inte göteborgare heller i och för sig. Jag är bara jag - hur tråkigt det än låter! Och när jag ändå är inne på det, jag har förändrats väldigt mycket sedan jag flyttade hit - och det har ingenting med Göteborg att göra. Det är för att jag omedvetet ville förändras. Jag har trott att det har berott på människorna här, "vardagslugnet" som inte finns i Stockholm, hela stadens sätt att vara helt enkelt, men jag hade fel. Det var jag själv som förändrade mig och jag är glad för det. Jag känner äntligen att jag gjort något bra - för mig själv dessutom. Jag har varit snäll mot mig själv!


 

Nothing unusual, nothing's changed
Just a little older that's all
You know when you've found it,
there's something I've learned
'cause you feel it when they take it away
Something unusual, something strange
comes from nothing at all
but I'm not a miracle and you're not a saint
Just another soldier on a road to nowhere


Nu ska jag ta en dusch och sedan göra i ordning ananas och vattenmelon - jag är inte ens hungrig egentligen men något måste jag äta, annars blir jag sådär läskigt tjurig som en liten 5-åring kan bli! Usch!

Mängder av pussar!


Schack matt

Elva avsnitt av Scrubs. Jag är helt slut. Jag ska alldeles strax gå och sova och av någon underlig anledning fick jag helt plötsligt "en uppenbarelse". Hela världen stannar inte upp när jag sover. På något sätt så kändes det verkligen som en aha-upplevelse och det låter ju som om jag är världen dummaste blondin men nej, det blev bara så konstigt. Helt plötsligt kändes det som om jag missar jättemånga saker bara för att jag sover. Under tiden då jag sover händer en massa saker i andra delar av världen. Men det är ju samma sak för dem, när de sover är jag vaken, är i skolan, med kompisar eller något annat. Konstiga tanke!

Godnatt världen. Eller ja, de delar av världen som snart ska sova!
Puss

Overdose

Det jag älskade med dig var friheten. Friheten av att inte vara din. Friheten av att du inte var min. Jag älskade dig för att vi tillät oss göra det. Vi tillät oss tycka om varandra utan att göra det komplicerat. Utan att binda ihop oss. Vi hade kunskapen om att det räckte. Vi kunde njuta av varandras sällskap utan att förstöra det genom kärleksförklaringar. Friheten.

Du hade älskat fågeln från den stunden du såg den till den dagen den dog om du hade låtit den flyga fritt istället för att låsa in den i buren. Nu är allt du har kvar buren och minnet från den stund du föll för fågelns skönhet. Fågelns skönhet som kom tack vare dess frihet. Att den hade friheten att sväva fritt i skyn. Men du var för rädd för att låta den vara fri; din rädsla fick dig att hålla den fången. Att hålla kärleken fångad. Det resulterade i att du slutade älska fågeln mer och mer för varje dag som gick. Dess skönhet försvann i samma takt som din kärlek till den. En dag var den död och det du saknade var dess skönhet som fanns innan du tappade modet. Skönheten som du nu har enbart i ditt minne.

A Swedish story about a boy and a girl

Tiderna
har
förändrats
och det
som brukade vara
du & jag
motsvarar numera
han & hon

      


Peace beneath the city

Tredje boken. Ja, jag börjar på min tredje bok för denna vecka nu. Häxan från Portobello. Och när jag satt och bläddrade i den såg jag att det kommer ut en ny bok av den författaren i augusti! Jag längtar redan. Jag måste bara läsa fyra (fem med den jag ska läsa nu) böcker innan jag köper den. Jag brukar inte tycka om att läsa - eller så kan jag inte säga, jag gillar visst att läsa men jag är väldigt kräsen! Jag har knappt något tålamod (ja jag vet, något som jag måste öva upp!) och därför ger jag upp hoppet om en bok om början är lite seg. Nej, nu ska jag läsa istället för att sitta här och skriva!

Puss!

What I want from us is learn to let go but we fade the forests, fracture the tide

Jag somnade till slut i natt. Skönt. Det är dock lite oroväckande att jag vaknar klockan nio! Men lika glad är jag för det. Jag är verkligen glad. Och ännu gladare (jag trodde inte det gick!) blir jag av min musik och av att komma på min blomma som står på hyllan och ser fin ut.

Idag är det soligt ute (precis som i flera dagar nu!). Verkligen underbart väder. Jag har ingenting bestämt som jag ska göra idag. Antagligen blir det mer musik och mer läsande. Ikväll är det ju Scrubs i nästan sex timmar och det är verkligen vacker fågelsång det! Och just det, om jag har skrivit rätt i min kalender (eller jag tror faktiskt t.o.m. att det var han som skrev det) så kommer Adam hem på torsdag! Jag kan inte förklara hur roligt det ska bli! Min lilla Fatso haha. Och återigen, hösten kommer bli sig olik. Ingen Adam, inga rasslande tvättbjörnar, ingen opera eller italiensk pop på lektionerna. Ingen Fatso & Pearl. Det låter så tråkigt.

Nu ska jag sega mig lite i sängen! Puss&kramkalas!

Sweet dreams my dear

Tråk, tråk, tråk! Varmt, varmare, varmast. Var går gränsen för "FÖR VARMT!" ?!

All at once

Jag kan inte sova! Det är för varmt. Jag är trött, lyssnar på lugnande musik och vill sova men det är för varmt och ja (!) jag har självklart fönstret öppet! Jag ska inte klaga, det betyder bara att det är sommar på riktigt - men jag vill faktiskt sova! Det är lördag imorgon - Scrubs från sex till halv tolv imorgon kväll! Underbara lördag! Snart kanske jag börjar sakna dig också. Speciellt imorgon med tanke på Scrubs. Typiskt också. Nu ska jag se på någon film och sedan försöka sova igen.



Puss & godnatt! : )

The Professor and La Fille Danse

Mobilen är avstängd. Jag är inte online på msn. Det enda som är på är musiken på datorn och min blogg. Och det är så skönt. Jag njuter av att ingen kan prata med mig. Jag är okontaktbar och det är bara så skönt. Och jag vet, jag brukar alltid tjata om hur mycket jag avskyr folk som inte svarar i mobilen - men jag förstår det underbara med att bara få ta bort vissa saker ibland. Att koppla bort det sociala bara för en dag eller två. 

     


Hela dagen har jag läst. Läst och lyssnat på Damien Rice. Damien Rice, Death Cab For Cutie och Jack Johnson. Och jag älskar det. Det enda som finns - eller som har funnits för mig idag har varit just jag och musiken. Och min bok förstås. Trots att jag suttit ute med en massa folk runt omkring mig har det varit som om de inte existerat över huvud taget. Bara små detaljer - "osynliga" men viktiga detaljer. Och det är så konsigt, att bara genom att en person går förbi så känner man sig mindre ensam. Även om personen inte säger något, eller ens ger en endaste blick. Att få skärma av sig från omvärlden men samtidigt ändå se och njuta av den mer än vanligt - det är vad jag gör på mitt sommarlov i år.


Well I don't know if I'm wrong
'cause she's only just gone
Here's to another relationship
bombed by my excellent breed of gamete disease
I'm sure when I'm older I'll know what that means
Cried when she should and she laughed when she could
Here's to the man with his face in the mud
and an overcast play just taken away
from the lover's in love at the centre of stage

The fact is that clouds are made in factories

"Ibland går livet på sparlåga: man går dagar, veckor, månader och år utan att känna något nytt. Men när sedan en dörr öppnas är det som om en lavin störtat in i det öppna rummet. I ena stunden har man ingenting och i den nästa har man mer än man kan ta hand om."






Where the wild roses grow

"Alla dessa månader av självkontroll, av förnekad kärlek, har resulterat i raka motsatsen: jag låter mig hänföras av den första människan som ger mig annorlunda uppmärksamhet.
    Och om det är så har jag, även om jag redan har förlorat honom, vunnit en lycklig dag i mitt liv. Och med tanke på hur världen ser ut är en lycklig dag nästan att betrakta som ett under." 

  

Det är något speciellt med den där blomman. Jag kan inte se den vissna.


Nothing has changed, it's just a little bit older and that's all

Godmorgon!

Solen skiner. Jag hade fel om det dåliga vädret. Jag kom på att jag hade sett ett stort moln när det gäller vädret på Roskildefestivlen (haha!). Men eftersom jag brände mig igår, eller brände mig gjorde jag inte, men jag var ute för länge - så ska jag börja dagen med att städa hela lägenheten, sedan tar jag nog min bok och går ut och sätter mig - dock med solkräm och stor t-shirt idag! No burning!

Jag vaknade, precis som alla dagar denna vecka, vid 10-tiden. Jag trodde klockan var 11-12 med tanke på att det kändes som om jag legat i sängen i en evighet. Helt fel. Klockan var inte så mycket. Därför hinner jag med betydligt mer saker idag än vad jag trodde!



Jag har fortfarande inte blivit galen - eller jo galen är vi alla - men jag har fortfarande inte drivit mig själv till vansinne. Jag klarar det här. Mer än hälften av tiden har gått. Kanske ska jag låta det förbli såhär. Tystnad. Och när jag säger tystnad - jag har stängt av mobilen och kommer inte vara online på msn på ett tag framöver. Och innerbörden med "ett tag framöver" har jag ingen aning om. Det kan vara allt från fram till på söndag till på söndag nästa vecka. Vi får se hur länge jag behöver vara "ensam & okontaktbar". Bloggen klarar jag mig nog dock inte ifrån. Det är ju som en dagbok, inte samma sociala som msn eller sms/ringa någon.

Nu ska jag orka städa trots min seghet idag! Puss!

Sweet Dreams Pretty Little Rose

Jag plockade som sagt en ros idag. Av någon anledning vårdar jag den som ett barn. Eller ja, något som jag älskar högt i alla fall. Fråga mig inte varför för jag har inget svar! Godnatt på er! Dröm sött : )

Puss!

Elva minuter

"I kärlek kan ingen skada någon; vi är alla ansvariga för vad vi känner och vi kan inte anklaga någon annan för våra känslor. 
    Jag har känt mig sårad när jag har förlorat män som jag förälskat mig i. Idag är jag övertygad om att ingen förlorar någon, för ingen äger någon.
    Detta är den verkliga upplevelsen av frihet: att ha det allra viktigaste i världen utan att äga det."




A whole new world

Underbar dag

Totalt underbar. Hela dagen satt jag ute och läste. Njöt av sommaren. Njöt av livet. Njöt av ensamheten. Trots att jag fick väldigt bråttom hann jag iväg på bio med Matilda och Pytte. The Happening - och trots att ingen av oss tyckte att den var så superbra så hade vi roligt. När jag satt på bussen bestämde jag mig för att hoppa av en station före min och gå hem. På vägen mötte jag många leenden och innan jag gick ner på stranden plockade jag en ros som jag gick och njöt av. Solen sken fortfarande på stranden så därför satte jag mig där och läste Elva minuter samtidigt som jag såg den underbara solnedgången. Det finns verkligen saker som kan göra en lycklig. Småsaker som en blomma eller som en solnedgång i ensamheten. Känslan av sand mellan tårna. Att få gå barfota hem och bara känna sig lycklig. Känna hur man älskar livet.

Love taught me to lie - Life taught me to die

There's still a little bit of your taste in my mouth
There's still a little bit of you laced with my doubt
It's still a little harder to say what's going on
There's still a little bit of your ghost, your weakness
There's still a little bit of your face, I haven't kissed
You step a little closer each day
That I can't see what's going on

Idag har jag suttit ute på en brygga och läst hela dagen. Eftersom jag satt ute hela dagen så får jag skylla mig själv för att jag bränt mina kinder! De svider! Men jag har ingen som sitter och nyper i dem i alla fall! : )

Come visit me

Torsdag 3 juli 2008

Tre år sedan Green Day på Scandinavium i Göteborg med min kusin. Jag pratade med Matilda om det igår - hon var också där - och båda kom fram till att GD är ett band som lätt är bäst på scen. Det fanns inte en enda stund under den konserten som man tyckte det var tråkigt. Det var sånt jä*la drag hela kvällen - och hur underhållande var det inte att se BJ som kung, eller när han gav bort sin gitarr till en kille i publiken (vem blev inte sotis!?). Matilda skulle dock ha sålt den "för hur många miljoner som helst på ebay". Haha maniac! Den gitarren skulle inte lämna mitt rum en endaste sekund!

Idag är det som sagt torsdag, jag har börjat bli vilsen på dagarna och trodde redan igår att det var fredag - men det är imorgon. Idag drar Arvikafestivalen och Roskilde igång - jag ska inte på någon av dem - inte i år. Nästa år ska jag och Sandra på Arvika och Peace & Love (Matilda ska också på Arvika och en polare till henne ska dessutom spela! Awesome!) Min mammas första kommentar om detta var "Men vi har ju inget tält, det måste ni ordna." Haha, jag kunde inte hålla mig för skratt. Det är ett helt år kvar tills nästa Arvika och under ett år hinner vi nog fixa en hel del tält! Och anledningen till att vi börjar planera detta nu är att det alltid är någon (trots att vi bestämt att vi ska ses) som åker iväg på annat. "Nej men då är jag på landet så det går inte!" Men nu ska vi göra det här, punkt slut.



Solen skiner, tydligen ska det bli fruktansvärt molnigt imorgon - trist - men å andra sidan har vi haft fint i några dagar nu så man kanske överlever en dag utan solen!? Jag sitter och funderar på om jag ska rota fram min gamla cykel (nej jag känner inte för att cykla på min "nya" cykel, inte lika "charmigt") ur källaren för att ta mig en liten cykeltur och sätta mig och läsa borta på någon pir. Jag tror jag ska göra det faktiskt! Och just det, jag har sådana fruktansvärda skavsår. Helt hemskt. Påminn mig om att hur underbart det än är att köpa nya skor så är skavsåren värt att tänka på innan man använder skorna. Det gör ont!

Puss!

Jag älskar dig - och jag älskar dig som dig - varken som vän eller som något annat - jag älskar helt enkelt dig som dig

L  O  V  E

Vad är kärlek för dig? För mig är det en speciell sak som jag förknippar med både positiva och negativa känslor. Kärlek blir, precis som med allt annat, vad man gör det till. Jag känner många som säger att de aldrig varit kära - åtminstone inte på riktigt. Men vad är på riktigt? Jag tror bestämt att dessa personer visst har varit kära - men kanske var det inget som de ville bygga vidare på - de kanske aldrig ville komma till det där stadiet där allt känns "wow". Inte med just den personen. Men alla blir kära "på riktigt" någon gång - det är jag säker på. Och de som fortfarande tycker att de aldrig har varit kära på riktigt - de har nog heller aldrig haft viljan att faktiskt vara kär. Att bli "beroende" av någon på det sättet. Men det är bara min syn på kärlek. Jag vet att det finns miljoner andra sätt att se det på.

Peace & Love & Sleep Tight!

P.S. Igår blev jag göteborgare "på riktigt". Redan ett år. Helt galet! D.S.

Where do you go my lovely?

Jag är så glad idag. Faktiskt! Och det är skönt att vara med mig själv - bara mig - faktiskt! Idag åkte jag först till stan och köpte lite grejor och sedan åkte jag hem enbart för att lämna sakerna och vända tillbaka in mot stan - till Slottsskogen närmare bestämt. Där satt jag och läste min bok som jag inte kan slita mig ifrån - Veronika bestämmer sig för att dö - galet bra bok! Men är jag förvånad? Nej, Alkemisten, som är av samma författare var också galet bra - bättre än denna t.o.m.! Crazy crazy. När jag kom hem för någon timma sedan började jag fixa smått med mina fötter och pysslade om dem en stund - stackars krakar, de får stå ut med det mesta alltså. Men snart ska de få lite nagellack (inget ovanligt), det tycks ha blivit en vana att ha nagellack på tånaglarna nu. Förut hade jag det aldrig! Och just det, nämnde jag att mina icke-existensiella fräknar har börjat dyka upp. Sommaren 2008 blir alltså mitt prickår. Och underbart nog har de första fräknarna bestämt sig för att bilda en prickmustach och sedan dessutom attackerat mina kinder. Nej, nu låter det som om hela jag är prickig, så är det inte, förmodligen är det bara jag som ens lägger märke till prickarna dessutom! Men jag har alltid velat ha fräknar och nu äntligen är de här! Jag borde välkomna dem istället för att klaga på vart de sätter sig!

Nu ska jag fortsätta sola och försöka få fler söta fräknar att titta fram!
Puss & kram

You're beautiful

God morgon

Onsdag morgon. Ja faktiskt - morgon. Jag har faktiskt "vänt tillbaka" dygnet! Även om jag är fruktansvärt seg just nu så är det väldigt skönt att stiga upp innan halva dagen har gått.

Idag är det sol ute (underbart att det äntligen blivit sommar igen - peppar peppar!). Jag ska strax göra mig i ordning för att åka till stan och köpa några småsaker så jag riktigt bara kan ta hand om mig själv i solen hela dagen! Ikväll blir det som jag skrev igår SATC med Matilda. Det ska bli mysigt! Hoppas den är så bra som alla säger!

Och igår bestämde jag en ny sak - jag införde en ny sak som ska bli en vana. Jag ska varje dag ha ett litet mål som jag ska försöka nå. Idag var det att gå upp och se mig i spegeln och faktiskt inse att jag inte ser ut som en dödgrävare utan smink. Att acceptera mitt utseende utan smink och det har jag gjort nu! Det var inte så svårt faktiskt - haha det där lät ju inte alls ego! Nej, nu ska jag göra mig i ordning annars kommer jag in till stan mitt i lunchen!

Puss!!

La La La

Helt plötsligt blev livet som en underbart färggrann regnbåge som man aldrig vill lämna

What you thought you need

G  L  Ä  D  J  E

K  Ä  R  L  E  K

T  Å  R  A  R
 
V  Ä  N  S  K  A  P

B  R  Å  K

S  A  K  N  A  D

F  Ö  R  V  I  R  R  I  N  G

L  I  V  E  T    U  T  A  N  F  Ö  R    E  N    B  U  B  B  L  A

At ingenium ingens inculto latent hoc sub corpore

18 timmar

Kom just hem från Meeths. Idag var det supermysigt. Hela dagen blev faktiskt riktigt bra. Först gick jag med Matilda på stan och köpte lite saker och sedan gick vi och fikade - vi pratade om jättemånga saker hur länge som helst och det var så skönt - att höra att hon är lik mig på många sätt som jag aldrig hade trott. Och hon fick mig att bli så lugn. Vid halv sju gick vi till Meeths där vi träffade Sebastian och alla de andra. Och alla, nej inte alla, men de flesta var på ett underbart humör! Alla utom J, vad hände egentligen? - Varför utbrott på mig? Jag uppskattar att du ursäktade dig, men vad hände egentligen?

Dum excusare credis, accusas
(När du tror att du ursäktar dig, anklagar du dig)

Imorgon blir det i alla fall sushi och sedan SATC med Matilda. På torsdag blir det bio med Matilda igen och ev. Sebastian. Veckan kanske inte blir så värdelös trots allt. Jag och min panik för småsaker. 

Nu ska jag göra mig i ordning för att sova. Jag är helt slut. 
Puss! 

Hey I'm not Ms. Perfect

Idag är det tisdag. Solen skiner  och därför tänkte jag sola lite idag. I eftermiddag ska jag fika med Matilda och efter det ska vi på Meeths som vanligt. Jag och J-fagsen, det är mysigt. Igår var mindre mysigt. Jag bråkade först med pappa, något som jag hatar mer än något annat för båda blir bara så ledsna men ingen säger det, vi går iväg och är sura/ledsna tills någon kommer och "parar ihop" oss igen. Och numera är det bara mamma som kan avbryta. Det är bara hon som kan börja prata om något annat och leda bort det negativa - men igår hade hon gått och lagt sig när jag och pappa inte kunde sova p.g.a. bråket. Och jag ville säga "Jag älskar dig" - jag säger det ju aldrig - men jag gör det, jag älskar Dig inte dina pengar pappa. Det känns bara så onaturligt att säga "jag älskar dig" sådär "utan anledning". Och jag är ledsen för det men jag säger det nästan aldrig till någon. Det är väldigt få som har fått höra det på riktigt från mig. Men jag älskar dig, och det vet du. Och jag gör det inte bara för att jag "måste", för att man "måste" försöka älska sin pappa.




Senare på kvällen bråkade jag, det var alltså stora bråkdagen igår, med J with Love - eller bråkade, jo jag tror jag kan säga att vi verkligen bråkade igår, för han blev i alla fall väldigt arg på mig. Jag borde ringa honom egentligen men klockan är inte särskilt mycket och helt ärligt vet jag inte vad jag ska säga och det är det som är hemskast.
"Förlåt för att jag är dum i huvudet och inte tror mig leva upp till dina krav som verkar skyhöga men som enligt dig själv inte ens existerar. Förlåt för att jag tänker för mycket på dig och att jag ägnar mer tid åt att sakna dig än att vara med dig eller prata med dig. Förlåt för min feghet som jag å andra sidan bestämt mig för att besegra och förlåt för att jag bara säger förlåt. Jag vet att du förväntar dig något helt annat. Något, inte smart sagt, men snällt för en gångs skull. Och om du inte räknat ut det redan så kommer jag sakna dig som jag vet inte vad fram till på söndag - en sockerbit på Arvika, klart jag vet vart det kan leda och det vill jag väl inte tänka på. Och det jag sa igår om skolan, jag vill inte alls att det ska vara så som det varit! Jag har faktiskt försökt prata med dig men det har nästan alltid kommit någon annan som du börjat prata med istället. Jag ser dig självklart inte som luft, men de gånger jag har pratat med dig har det bara känts som om du tänker något i stil med <<Vad fan sysslar du med, folk kan se att du och jag är kompisar?!>> Och då känner jag mig lagom uppskattad.
Och tack för alla gånger du pratat med mig, och tack så jättemycket för all hjälp du gett mig - det låter som om jag inte menar det men det är inte så konstigt för jag skriver det ju på bloggen - det bästa vore att säga det öga mot öga. Tack för att du finns helt enkelt. Du har blivit en del av min vardag, och ja jag är bortskämd med det - och du betyder så pass mycket för mig nu att jag inte kan se min vardag utan dig helt enkelt. Förstår du nu att du är viktig för mig? Det är dig jag har förtroende för, det är dig jag försöker få tag på när jag behöver prata om något. Det är dig jag vill prata med när jag mår dåligt, för det är du som får mig att rycka upp mig. Och jag hoppas att du nu kanske kan förstå varför jag ser upp till dig, varför du är så speciell."

Jag har alltså inget bättre än så att säga. Jag tycker själv att det är hemskt. Att min osäkerhet sårar folk, precis som du sa igår. Och förlåt om jag sårade dig. Jag trodde inte jag hade den "makten" att lyckas få dig att känna saker. Ibland verkar du så känslokall - mot mig. Ingen annan. Jag hör och ser ju hur du är med andra! Du skrattar aldrig på samma sätt med mig, du är aldrig på samma sätt med mig helt enkelt- och det är verkligen en bidragande orsak till osäkerheten. Den där osäkerheten som enligt dig låter oändlig. Det är den inte! Jag har självförtroende! Jag har det och jag kan visa det!

Nu blev det ett alldeles för långt inlägg men jag var tvungen att skriva av mig. Nu ska jag sola!

Törtelkärlek och regnbågar och kanske någon puss!


Brevis esse laboro, obscurus fio

Att läsa min blogg för att försöka förstå mig - jag tror inte det hjälper, tyvärr. Just nu tror jag inte att jag ens förstår mig själv, och bloggen är väl ändå ganska förvirrande? Ena stunden verkar jag superduperglad, andra som om domedagen var kommen. Men jag vet inte hur det är med mig just nu. Jag har en liten svacka just nu och det är därför jag hela tiden vill vara med andra människor. Jag vill inte sitta ensam för det är då jag funderar överdrivet mycket. Men å andra sidan kanske det är det jag behöver. Sitta ensam och fundera tills tankarna tar slut. Det drabbar ju ingen nu när det är sommarlov och de dagar då jag är ensam nästan hela dagen. Förlåt för att jag inte kan få dig att förstå mig men jag förstår knappt mig själv för stunden och då ser jag inte hur jag ska kunna få dig att förstå. Det är som att hjälpa någon med något man aldrig har arbetat med. Jag är på upptäcksfärd efter mig själv. Och jag är inte så långt ifrån att hitta mig själv, målet är nära - och hur är det det brukar vara i sagor? Prinsen får alltid kämpa extra mycket precis när han är sådär jättenära prinsessan. Så är det för mig nu! Och mitt mål är ingen prinsessa såklart, och jag är ingen prins. Men du förstår kopplingen? Jag hoppas det i alla fall för jag vet inte hur jag ska förklara annars. Men jag vet att det snart blir "som vanligt" igen.

Bracelet

Jag började tänka på vad som glädjer mig mest; det som är evigt eller det som byts om

12 h 32 min

Hon ville bara få se världen som alla andra älskade

Är jag kär på riktigt för första gången eller vad är det med mig? Jag kallar det inte kär, men jag tänker mer på dig när jag inte är med dig än när jag är med dig. Jag har aldrig känt såhär förut, varit såhär konstig förut. Blir man såhär av kärlek? Jag har ju varit kär förut, eller? Jag kan inte vara kär. Kärleken skrämmer mig. Du skrämmer mig inte. Eller varför undviker jag dig?

RSS 2.0